Honzekovi predpovedá expert dlhú kariéru, Gajan by podľa neho mohol chytať v NHL

Útočník Samuel Honzek (18) stále viac prehovára do súboja o pozíciu najlepšie umiestneného slovenského hokejistu na tohtoročnom drafte ...

Útočník Samuel Honzek (18) stále viac prehovára do súboja o pozíciu najlepšie umiestneného slovenského hokejistu na tohtoročnom drafte nováčikov do zámorskej NHL, v ktorom mal dlho navrch iný útočník Dalibor Dvorský.

Fotogaléria

Potvrdzuje to aj najnovšie vydanie rebríčka nádejí, ktorý zostavil expert Steven Ellis z portálu Daily Faceoff po porade s hokejovými skautmi z celého sveta. Honzeka v ňom zaradil o dve miesta vyššie ako Dvorského.

Osemnásťročný center Honzek z tímu kanadskej juniorskej WHL Vancouver Giants sa umiestnil v rebríčku na 13. pozícii. "Nemyslím si, že bude veľmi produktívny, ale bude mať dlhú kariéru. Rozdáva súperom tvrdé bodyčeky, je fantastický obojsmerný hráč a má skvelú strelu. Jeho hra je založená na tvrdosti. Má potenciál byť hráčom druhého alebo tretieho útoku," myslí si odborník o rodákovi z Trenčína, ktorý v základnej časti WHL nazbieral 56 bodov (23+33) v 43 zápasoch. V štyroch dueloch play-off zaznamenal gól a tri asistencie.

Tréner Zvolena Peter Oremus ešte necíti stav najvyššej núdze.
Tréner Zvolena Oremus všetkých prekvapil: Takto to cíti po tretej prehre Zobraziť článok

Sedemnásťročný center Dvorský už tak nevyčnieva medzi talentovanými Slovákmi, aj keď mal vydarenú sezónu vo švédskom klube AIK Štokholm. "Za ostatný rok sa o ňom prestalo toľko hovoriť, ale stále mal slušné štatistiky v mužskej súťaži. Je prirodzene talentovaný a mohol by patriť medzi najlepšie akvizície na drafte z hráčov mimo Top 15. Zdanlivo sa od neho stále očakáva viac, no je veľmi talentovaný a má dobrý životopis," napísal Ellis o Zvolenčanovi, ktorý v 45 zápasoch druhej švédskej ligy nazbieral 14 bodov (6+8).

Ellis zaradil medzi najlepších 75 hráčov tohtoročného draftu ešte troch Slovákov - obrancu Maxima Štrbáka na 49. miesto, brankára Adama Gajana o jednu priečku nižšie a útočníka Alexa Čiernika na 67. post. "Štrbák nie je veľmi produktívny, ale využíva svoju postavu a korčuľovanie na eliminovanie šancí súperov. Ak sa dostane do NHL, bude sa zameriavať na bránenie a bude v tom dobrý," uviedol expert k obrancovi Sioux Falls v americkej USHL. Ku Gajanovi napísal, že s jeho postavou, atletickosťou a korčuľovaním by mohlo byť náhradník v NHL.

Tomášovi Tatarovi (vľavo) prvý zápas play off nevyšiel.
Devils s Tatarom prehrali doma aj druhý zápas, Tampa bez Černáka dostala sedmičku Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});