Hokejová bašta na východe je hore nohami: Víťazstvá oslavujú s deťmi na ľade!

Hokejová bašta z východu je doslova hore nohami a všetko nasvedčuje tomu, že Košice sa po dlhých ôsmich rokoch dočkajú deviateho titulu ...
  • Zdroj: Peter Jesenský

Hokejová bašta z východu je doslova hore nohami a všetko nasvedčuje tomu, že Košice sa po dlhých ôsmich rokoch dočkajú deviateho titulu v samostatnej ére. Vo finálovej bitke proti Zvolenu zvládli oba domáce súboje (3:1 a 1:0) a v sérii už vedú 2:0 na zápasy.

Po každom triumfe sa Oceliari tešia z triumfov na ľade s vypredaným hľadiskom a spoločnosť im robia ich ratolesti, ktoré hrdo držia na rukách. Hráči denníku Nový Čas prezradili, že si tieto chvíle extrémne užívajú!

FOTOGALÉRIA: HC Košice

Košičania pôsobia nielen na ľade, ale aj mimo neho ako veľká hokejová rodina. Za ich hráčskou striedačkou je už roky vytvorený divácky sektor, v ktorom hráčom v každom súboji v Steel Aréne fandia ich rodinní príslušníci.

„V Košiciach je zaužívané, že vždy, keď sa vyhrá zápas, tak si s chalanmi zoberieme svoje deti na pozápasovú ďakovačku. Buď nám ich príbuzní podajú cez zábradlie, alebo prídu k striedačke. Je to naozaj veľmi milé a všetci si tieto chvíle po zápasoch extra užívame. Je skvelé, keď máte v hľadisku podporu najbližších a ženie vás to ešte viac dopredu,“ povedal pre náš denník útočník Košíc Marek Hovorka, ktorý si oba úvodné triumfy vo finále užil so 14-mesačnou dcérkou Dayanou.

Aj strelec jediného víťazného gólu v druhom finále, útočník Marek Slovák, si tento rituál pochvaľuje. „Máme teraz v kabíne taký babyboom a je to super, že naše deti nás môžu vidieť v akcii. Niektoré si možno neuvedomujú, o čo ide, ale ten hokej vnímajú, tešia sa a to teší aj nás. Napríklad môj takmer dvojročný synček Matias ešte v úvode sezóny celý zápas neobsedel, teraz počas play-off sedí celý čas,“ reagoval Slovák a gólman Jaro Janus dodal: „Sme tu naozaj všetci ako jedna veľká rodina a verím, že dobre rozbehnuté finále už dotiahneme do úspešného konca a získame titul.“

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Tibor Tartaľ počas stretnutia hokejovej reprezentácie SR do 18 rokov pred odjazdom na majstrovstvá sveta.
Vo Švajčiarsku štartujú MS hráčov do 18 rokov: Slováci na úvod proti Česku Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});