Úctyhodný úspech Žiliny! Druhé miesto v celosvetovej štatistike: V TOP 10 aj Podbrezová!

Parádna reprezentácia slovenskej ligy! V TOP 10 v celosvetovej štatistike sa umiestnili dva slovenské kluby. Na dvanástom mieste Trenčín.
  • Zdroj: TASR - Daniel Stehlík

Parádna reprezentácia slovenskej ligy! V TOP 10 v celosvetovej štatistike sa umiestnili dva slovenské kluby. Na dvanástom mieste Trenčín.

FOTOGALÉRIA: Žilina + Podbrezová

Dlhodobo je známa filozofia slovenského klubu MŠK Žilina - dať príležitosť mladým hráčom preniknúť do futbalového sveta.

Európska štatistika od portálu CIES Football skúma práve využitie mladých hráčov v ligových zápasoch. A Žilina si vedie naozaj skvelo. Klub zo severu Slovenska sa umiestnil na druhom mieste v práci s mládežou za posledných päť rokov.

V najlepšej desiatke nechýba ani Podbrezová a dokonca medzi 15 najlepšími sa umiestnil aj Trenčín (12. miesto).

"V čísle 417 týždenníka CIES Football Observatory sa uvádza percentuálny podiel minút odohraných futbalistami, ktorí ešte nedovŕšili 20 rokov, v domácich ligových zápasoch, ktoré za posledných päť rokov odohralo 1 168 klubov v 76 ligách na celom svete. Dánsky Nordsjælland drví konkurenciu s rekordným percentom 37 %," píše sa na stránke portálu CIES.

"Stupne víťazov uzatvárajú slovenský MŠK Žilina a bulharský Septemvri Sofia, za ktorými nasledujú dva venezuelské kluby (Mineros de Guayana a Deportivo La Guaira), ako aj RSC Anderlecht. Tretím najvyššie umiestneným mimoeurópskym tímom je uruguajský Defensor SC pred ďalším venezuelským tímom Monagas SC a ekvádorským Independiente del Valle," dopĺňa.

Celú prehľadnú tabuľku si môžete pozrieť TU.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});