Košičan Chovan a Zvolenčan Bondra pred finále hokejovej extraligy: Aké majú rituály v kabíne?

Bitka o finále štartuje! Už dnes sa o 18.00 h začne v Steel aréne boj o nového extraligového šampióna, ktorý zosadí z trónu bratislavský ...
  • Zdroj: koláž Športový Čas

Bitka o finále štartuje! Už dnes sa o 18.00 h začne v Steel aréne boj o nového extraligového šampióna, ktorý zosadí z trónu bratislavský Slovan. Hokejky si proti sebe skríži víťaz základnej časti HC Košice a ich súperom bude HKM Zvolen.

Obaja súperi sa takto stretli v boji o zlato presne pred desiatimi rokmi. Táto séria bude mať špeciálny náboj pre kapitána Oceliarov Michala Chovana (35), ktorý je rodákom spod Pustého hradu, a na druhej strane rovnako pre útočníka Radovana Bondru (26), ktorý zase hokejovo vyrastal práve v Košiciach.

FOTOGALÉRIA: Chovan X Bondra

Na východe republiky panuje pravý hokejový ošiaľ, keďže sa Košice prebojovali do finále po dlhých ôsmich rokoch, a rovnako dlhú dobu čakajú aj na ďalší titul.

„Kvôli postupu do finále sme všetci v kabíne dreli celý rok a teraz sa tešíme na boj o zlato. Séria bude náročná, Zvolen má výborné mužstvo, ale my pôjdeme krok po kroku a jednoznačne je naším cieľom vrátiť do Košíc titul,“ povedal pre Nový Čas kapitán Oceliarov Michal Chovan, ktorý má zatiaľ na konte jeden majstrovský pohár, a to práve s rodným Zvolenom z roku 2013.

Berú iba titul

„To už bolo dávno, štyri posledné roky som už v Košiciach a teraz bojujem za tento klub. Samozrejme, že v tábore Zvolena mám veľa kamarátov, ale na ľade to pôjde teraz bokom.“ Na otázku, či majú v kabíne Košice nejaký rituál, odvetil: „Pár chlapcom sa v posledných mesiacoch narodili prírastky do rodín, tak sme sa vrátili k rituálu, ktorý tu bol roky dozadu. Do šatne sa nosia pokakané plienky pre šťastie (smiech). V siedmom semifinále proti Michalovciam to zabralo, tak veríme, že aj vo finále,“ dodal Chovan.

Hokejky si neociká

Po dvoch rokoch majú majstrovské ambície aj hráči Zvolena, ktorí, rovnako ako Košice, zvládli siedme semifinále a postúpili cez Spišiakov. „Máme pred sebou posledný krok za titulom a ten býva najťažší. Rešpektujeme silu Košíc, začínajú sériu doma, ale my si veríme,“ vyjadril sa útočník Zvolena Radovan Bondra, ktorý hokejovo vyrastal práve v Košiciach, s ktorými, ako mladé 18-ročné ucho, získal v roku 2015 svoj prvý slovenský titul.

„Bol som vtedy ešte mladý, posledné dva zápasy finále som už nehral, pretože som cestoval na šampionát do 18 rokov. Viem, že Košice dlho čakajú na ďalší titul, mám navyše na východe rodinu i veľa kamarátov, ale teraz bojujem za Zvolen,“ reagoval Rado, ktorý už niekoľko zápasov čaká na góly. Na otázku, či si hokejky neplánuje omočiť, ako jeho spoluhráč Maroš Jedlička, odvetil: „To nie (smiech). Ja mám iné rituály, mám rovnaké jedlo v deň zápasu a v rovnaký čas chodím aj na rozcvičku. Verím, že som si góly šetril práve na finále a padne mi to tam.“

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});