Manchester United prišiel o dvoch stopérov: Kto bude hrať v obrane?

 Argentínsky futbalový obranca Lisandro Martínez má po sezóne.
  • Zdroj: TASR/AP

Argentínsky futbalový obranca Lisandro Martínez má po sezóne.

Stopér anglického Manchestru United sa zranil vo štvrtkovom súboji "Red Devils" vo štvrťfinále Európskej ligy proti španielskemu FC Sevilla (2:2), zlomenina v priehlavku mu už neumožní zasiahnuť do aktuálneho ročníka. Tím z Old Traffordu v rovnakom súboji prišiel aj o ďalšieho stredného obrancu Raphaela Varana, no Francúza čaká pauza "iba" niekoľko týždňov a existuje nádej, že v tejto sezóne ešte nastúpi za United.

FOTOGALÉRIA: Manchester United prišiel o dvoch stopérov

Varane nútene striedal ešte počas polčasovej prestávky spomenutého stretnutia v EL. Majster sveta z Kataru 2022 Martínez sa zranil v záverečnej desaťminútovke súboja tesne po tom, ako hostia skorigovali na 1:2.

Domáci kouč Erik ten Hag však už vyčerpal maximum piatich striedaní, preto klub z Manchestru dohrával duel iba s desiatimi hráčmi na ihrisku. Hostia to náležite využili a v nadstavenom čase vyrovnali na 2:2, pomohol im k tomu vlastný gól Harryho Maguira. Práve on nahradil zraneného Varana.

Tréner Ten Hag musel po zápase vysvetľovať, prečo vyčerpal limit tak skoro. K výmene Bruna Fernandesa, ktorý mal na konte žltú kartu, poznamenal: "Ak by dostal aj druhé napomínanie a bol vylúčený, tak by sa ma všetci pýtali, prečo som ho nevystriedal."

Okrem budúcotýždňovej odvety v Španielsku čaká na United aj tuhý boj o to, aby sa udržal v prvej štvorke tabuľky Premier League, ktorá by klubu zaistila účasť v skupinovej časti Ligy majstrov v nasledujúcej sezóne. Pred sebou má aj semifinále pohárového FA Cupu.

Ten Hag musí v najbližšom období nasadiť aj hráčov, ktorí nedostávali veľa príležitostí. "Máme hneď niekoľko dobrých hráčov, ktorí môžu nastúpiť na uvoľnené posty," myslí si holandský kouč anglického tímu.

"Každý si musí počkať na svoju šancu a keď príde, musí priložiť ruku k dielu. To požadujeme," dodal.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});