Tvrdý zákrok Libora Hudáčka predmetom búrlivej diskusie: Knokautoval najväčšiu hviezdu súpera!

Semifinálovu sériu českej Tipsport extraligy medzi Pardubicami a Třincom rozhodol až posledný siedmy zápas. Postup do piateho finále ...
  • Zdroj: TASR - František Iván

Semifinálovu sériu českej Tipsport extraligy medzi Pardubicami a Třincom rozhodol až posledný siedmy zápas. Postup do piateho finále v rade si po výhre 2:1 vybojoval druhý menovaný tím. Všetko však možno mohlo byť inak, keby rozhodcovia zvolili prísnejší meter pri zákroku Libora Hudáčka na domácu hviezdu Lukáša Sedláka.

Libor Hudáček predviedol v českej extralige parádnu akciu zakončenú gólom.
Hudáček postavil celú arénu na nohy: Jeho gól proti Sparte nemal chybu Zobraziť článok

Odchovanec Spišskej Novej Vsi nepatrí k tvrdým hráčom, skôr naopak, na ľade upúta zväčša skvelou technikou či rýchlosťou. Play-off hokej je už ale o niečom inom. Hrá sa o všetko a nikto nechce nikomu darovať nič zadarmo. Povolenú hranicu tak musia určiť rozhodcovia, čo nie je vždy jednoduché, a preto sú častokrát pod paľbou obrovskej kritiky.

Práve po nepríjemnom zákroku Libora Hudáčka na Lukáša Sedláka v závere druhej tretiny piatkového stretnutia sa na sociálnych sieťach rozpútala búrlivá diskusia. Jej predmetom bolo, či mal byť slovenský reprezentant výlučený na 5 minút a do konca zápasu, alebo či bol udelený dvojminútový trest postačujúci.

Názory boli rôzne, no väčšina diskutujúcich zastávala názor, že Hudáček mal byť predčasne poslaný pod sprchy. K tomuto druhu trestu sa dokonca priklonil aj niekdajší dlhoročný hráč NHL Jakub Voráček. „V 7. zápase takto naskočiť na hlavu, keď vyhrávaš 2:1?? 5 plus do konca, úplne jasné," napísal v emóciach.

Summa Summarum, rozhodcovia tento Hudáčkov hrôzostrašne vyzerajúci hit ocenili len dvomi trestnými minutámi, ktoré domáce Pardubice nedokázali využiť na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Vo zvyšku tretej tretiny si už hostia postrážili najtesnejšie vedenie, a tak ich už o pár dní čaká boj o zisk štvrtého titulu v sérii. 

KONTROVERZNÝ ZÁKROK LIBOR HUDÁČKA NA LUKÁŠA SEDLÁKA:

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});