Ronaldo robí prievan v Al-Nassr: Postaral sa o výpoveď trénera?!

Vedenie saudskoarabského futbalového klubu Al-Nassr odvolalo vo štvrtok z postu hlavného trénera Francúza Rudiho Garciu (59).

Vedenie saudskoarabského futbalového klubu Al-Nassr odvolalo vo štvrtok z postu hlavného trénera Francúza Rudiho Garciu (59).

Fotogaléria

Tím, v ktorom pôsobí portugalský útočník Cristiano Ronaldo, figuruje v tabuľke najvyššej domácej súťaže na druhom mieste s trojbodovou stratou na Al-Ittihad.

"Al-Nassr oznamuje, že s trénerom Rudim Garciom ukončil spoluprácu po vzájomnej ústnej dohode. Vedenie klubu ďakuje Rudimu a členom jeho realizačného tímu za ich oddanú osemmesačnú prácu," uviedol Al-Nassr v stanovisku, ktoré priniesla AFP.

Al-Nassr v boji o titul stráca na lídra ligy tri body. Španielsky denník Marca informuje, že za výpoveďou Garciu stojí Cristiano Ronaldo. Ten nebol spokojný s prácou Francúza a viackrát sa mali dostať do konfliktu. „Vzťah trénera s kabínou sa úplne pokazil. Ronaldo navyše verí, že mužstvo má potenciál hrať oveľa atraktívnejší a efektívnejší futbal,“ píše Marca.

Po konci Garciu sa okamžite vynorili špekulácie, že ho v Al-Nassr nahradí José Mourinho. Ten momentálne trénuje AS Rím. Nie je žiadne tajomstvo, že s krajanom Ronaldom má veľmi nadštandardné vzťahy.  

Päťdesiatdeväťročný Garcia viedol Al-Nassr od júla. V minulosti pôsobil aj ako tréner Lille, Marseille a Lyonu, v Taliansku dva a pol roka viedol AS Rím.

Na archívnej snímke z roku 2006 Interista Radoslav Kunzo (hore).
Tragické konce futbalistov, ktorí obliekali v minulosti žlto-čierny dres: Prekliaty bratislavský Inter?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});