Premožiteľ Slovana s remízou, Šatka pri prehre Poznane

Futbalisti Lechu Poznaň prehrali v úvodnom stretnutí štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy doma s Fiorentinou 1:4. V obrane poľského ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Lechu Poznaň prehrali v úvodnom stretnutí štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy doma s Fiorentinou 1:4. V obrane poľského tímu odohral celý duel Slovák Ľubomír Šatka. Brankár Dominik Holec sedel na lavičke.

FOTOGALÉRIA: Európska konferenčná liga

Fiorentina potvrdila, že aktuálne má výbornú formu, keď od februára držala šnúru deviatich víťazstiev vo všetkých súťažiach, ktorú narušila až sobotňajšia remíza 1:1 v Serie A so Speziou. Veľkou ranou pre Poznaň bol hlavne úsek hry medzi 58. - 63. min, v ktorej "fialoví" skórovali dvakrát, zaistili si trojgólový náskok a domáca odveta tak pre nich môže byť formalitou.

Premožiteľ bratislavského Slovana FC Bazilej remizoval doma s Nice 2:2. Duel mal dvoch dvojgólových strelcov, na domácej strane to bol švajčiarsky útočník Mohamed Zeki Amdouni, na hosťujúcej nigérijský zakončovateľ Teremas Moffi.

Anderlecht Brusel hodil za hlavu nezdary z domácej ligy, v ktorej mu patrí až 9. miesto a súpera zo susedného Holandska AZ Alkmaar poslal domov s prehrou 2:0. V 22. min sa presadil hlavou panamský krajný obranca Michael Murillo a v 70. min ho napodobnil ghanský stredopoliar Majeed Ashimeru.

Hráči belgického Gentu remizovali doma s West Hamom United 1:1. Anglický klub sa dostal do vedenia v nadstavení prvého polčasu po góle Dannyho Ingsa, ktorý musel potvrdiť VAR. Domácim sa podarilo vyrovnať v 57. min po kombinačnej akcii, na ktorej konci stál Hugo Cuypers.

Európska konferenčná liga - štvrťfinále, prvé zápasy:
Lech Poznaň - AC Fiorentina 1:4 (1:2)
Góly:
20. Velde - 4. Cabral, 41. Gonzalez, 58. Bonaventura, 63. Ikone
/Ľ. Šatka celý duel, D. Holec (obaja Poznaň) sedel na lavičke/  

Anderlecht Brusel - AZ Alkmaar 2:0 (1:0)
Góly:
22. Murillo, 70. Ashimeru

FC Bazilej - OGC Nice 2:2 (1:2)
Góly:
26. a 71. Amdouni (prvý z 11 m) - 38. a 45.+1. Moffi

KAA Gent - West Ham United 1:1 (0:1)
Góly:
57. Cuypers - 45.+3. Ings

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});