Islanders získali poslednú miestenku, Pittsburgh prvý raz od roku 2006 v play off chýba

Hokejisti New Yorku Islanders zdolali v noci na štvrtok v NHL Montreal 4:2 a získali poslednú voľnú miestenku v play off. Z postupovej ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti New Yorku Islanders zdolali v noci na štvrtok v NHL Montreal 4:2 a získali poslednú voľnú miestenku v play off. Z postupovej hry vyradili Pittsburgh, ktorý bude chýbať vo vyraďovacej časti prvýkrát od roku 2006.

FOTOGALÉRIA: NHL

K víťazstvu Islanders pomohol dvomi gólmi Brock Nelson. Brankár Iľja Sorokin predviedol 17 úspešných zákrokov a vybojoval 20. domáce víťazstvo. Stal sa po Slovákovi Jaroslavovi Halákovi (22 v sezóne 2014/2015) a Billym Smithovi (20, 1981/82) iba tretím brankárom v klubovej histórii, ktorý v jednej sezóne dosiahol 20 domácich výhier v základnej časti.

Na snímke hokejista Adam Sýkora.
Hokejový útočník Adam Sýkora je už dva týždne v zámorí: Trénujem a čakám na šancu! Zobraziť článok

Známych je tak všetkých 16 účastníkov play off. "Ostrovania" postúpili do bojov o Stanleyho pohár štvrtýkrát v priebehu piatich sezón, vo vyraďovačke chýbali v minulom ročníku. Základnú časť ukončili so ziskom 93 bodov a momentálne držia pozíciu s prvou voľnou kartou vo Východnej konferencii. Majú o bod viac ako Florida, ktorej zatiaľ patrí druhá voľná karta. Panthers však ešte čaká v noci na piatok ich záverečný duel v základnej časti proti Caroline. Od jeho výsledku bude závisieť, či Islanders v 1. kole play off narazia na Carolinu alebo víťaza Prezidentskej trofeje Boston.

Penguins ukončili unikátnu sériu, keď sa prebojovali do play off v uplynulých šestnástich sezónach za sebou. Žiadny iný klub v hlavných profesionálnych severoamerických športových súťažiach neťahal takú dlhú postupovú šnúru. Počas nej získali Sidney Crosby, Jevgenij Malkin či Kris Letang trikrát Stanleyho pohár. Crosby bude chýbať v play off prvýkrát od svojej nováčikovskej sezóny.

Postupujúci do play off:

Východná konferencia: Boston, Carolina, New Jersey, Toronto, NY Rangers, Tampa Bay, Florida, NY Islanders

Západná konferencia: Vegas, Edmonton, Los Angeles, Dallas, Minnesota, Colorado, Seattle, Winnipeg

Isté dvojice play off:

Východná konferencia:

Toronto - Tampa Bay

Výsledky:

NY Islanders - Montreal 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Góly: 11. Nelson (Palmieri, Pelech), 19. Fasching (Parise, Pageau), 31. Nelson (Dobson, Mayfield), 56. Lee (S. Aho I, Dobson) – 18. R. Pitlick (Evans), 37. Suzuki.

St. Louis - Dallas 2:5 (2:2, 0:3, 0:0)

Góly: 8. Vrána (Thomas, Faulk), 20. Thomas (Kyrou) – 6. W. Johnston (R. Suter, Ja. Benn), 20. Pavelski (Heiskanen, J. Robertson), 25. Hintz (Ja. Benn, J. Robertson), 26. W. Johnston (Dadonov, Seguin), 40. Seguin (Heiskanen, J. Robertson).

Calgary - San Jose 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Góly: 34. Zadorov (Mangiapane, Backlund), 45. Zadorov (Weegar, Kadri), 59. Zadorov – 11. Gregor (Šimek).

      
      

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk