Zaútočil na vlastného spoluhráča! Hviezdny francúzsky basketbalista bude pykať za svoj skrat

Neovládol sa! Hviezdny pivot Rudy Gobert (30) z tímu Minnesota Timberwolves počas nedeľnajšieho zápasu zámorskej NBA proti New Orleans ...
  • Zdroj: TASR/AP

Neovládol sa! Hviezdny pivot Rudy Gobert (30) z tímu Minnesota Timberwolves počas nedeľnajšieho zápasu zámorskej NBA proti New Orleans Pelicans (113:108) udrel spoluhráča Kylea Andersona. Vedenie organizácie preto skúseného Francúza potrestalo dištancom na úvodný kvalifikačný zápas o postup do play-off.

FOTOGALÉRIA: Rudy Gobert

Incident sa odohral v druhej štvrtine stretnutia počas oddychového času Timberwolves, ktorí v tom čase prehrávali o 12 bodov. Frustrovaný Gobert, ktorý hral napriek zdravotným problémom, sa pohádal s Andersonom a uštedril mu nečakanú ranu päsťou do hrude. Rodáka zo Saint-Quentinu poslal realizačný tím okamžite pod sprchy. Do ďalšieho priebehu stretnutia tak už nezasiahol.

Jeden z najlepších obrancov najlepšej basketbalovej ligy sveta sa za svoje správanie ospravedlnil všetkým spoluhráčom prostredníctvom skupinovej textovej správy a neskôr čin oľutoval aj verejne na sociálnej sieti Twitter. „Dnes ma premohli emócie. Nemal som reagovať tak, ako som reagoval, bez ohľadu na to, čo bolo povedané. Chcem sa ospravedlniť fanúšikom, organizácii a najmä Kylovi, ktorého mám naozaj rád a rešpektujem ho ako spoluhráča," uviedol Gobert.

„Veteráni sa tiež môžu nahnevať, takže na neho nechcem byť príliš tvrdý. Takéto správanie však nebudeme tolerovať," reagoval na Gobertov skrat hlavný kouč Chris Finch. Ťažké srdce nemá na hviezdneho Francúza ani obeť nepochopiteľného útoku. „Porozprávame sa o tom a hodíme to za hlavu. Sme dospelí muži. Nezmeníme už nič na tom, čo sa stalo," vyhlásil Anderson po záverečnom stretnutí základnej časti.

Hráči i tréneri Minnesoty chcú na tento incident očividne čo najskôr zabudnúť a naplno sa sústrediť na boj o účasť v 1. kole play-off. Timberwolves sa v rámci kvalifikačného „play-in" turnaja v utorok predstavia na palubovke favorizovaných Los Angeles Lakers. Ak zdolajú tím okolo legendárneho LeBrona Jamesa, čaká ich v 1. kole séria proti Memphisu Grizzlies. V prípade prehry sa ešte stretnú s víťazom zápasu medzi Pelicans a Oklahomou City Thunder a lepší z daného duelu následne v 1. kole vyzve víťaza západnej konferencie Denver Nuggets.

TAKTO RUDY GOBERT ZAÚTOČIL NA KYLEA ANDERSONA:

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk