Tvrdý pád Petra Sagana sa nezaobišiel bez zranení: V nemocnici skončil s otrasom mozgu!

Tvrdý pád sa nezaobišiel bez následkov. Slovenský cyklista Peter Sagan (33) utrpel menšie poranenia a otras mozgu po ťažkom páde na slávnej ...
  • Zdroj: Northfoto

Tvrdý pád sa nezaobišiel bez následkov. Slovenský cyklista Peter Sagan (33) utrpel menšie poranenia a otras mozgu po ťažkom páde na slávnej klasike Paríž - Roubaix. Po treťom monumente sezóny o tom informoval jeho tím TotalEnergies.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Skúsený pretekár skončil na zemi na druhom úseku s dlažobnými kockami z Viesly do Quiévy, keď sa zaplietol do nepríjemnej kolízie. Stalo sa to asi 150 km pred cieľom, jazdec TotalEnergies sa po kolízii len ťažko zdvíhal zo zeme a museli ho ošetrovať.

Sagan vo svojej rozlúčkovej sezóne s cestnou cyklistikou spadol už v druhej z troch monumentálnych klasík, ktoré boli tradične súčasťou jeho jarného itineráru. Pred týždňom nedokončil preteky Okolo Flámska a pre zranenia musel odstúpiť aj v nedeľu z Roubaix.

„Po páde utrpel poranenia a otras mozgu. Výsledky dodatočných testov v nemocnici sú upokojujúce. Teraz odpočívaj," napísal jeho tím na sociálnych sieťach.

Peter Sagan na pretekoch Paríž - Roubaix spadol.
Ďalší nešťastný pád Petra Sagana: Len ťažko sa zdvíhal zo zeme Zobraziť článok

Sagan tak nenadviazal na triumf, ktorý zaknihoval v roku 2018. Tentokrát sa ani nedostal na legendárny velodróm v Roubaix. „Nebola to rozlúčka, akú by som si želal, no takéto incidenty sú súčasťou pretekov. Chcel by som sa poďakovať za všetku podporu a priania, ktoré mi všetci poslali, veľa pre mňa znamenajú. Taktiež chcem srdečne poďakovať lekárskemu tímu na pohotovostnom oddelení Centre Hospitalier v Cambrai, ako aj zdravotníckemu personálu tímu za starostlivosť a liečbu po mojom páde. Som naozaj vďačný. Zajtra sa vrátim domov a po oddychu sa čoskoro vrátim na bicykel, aby som trénoval na nadchádzajúce preteky. Uvidíme sa čoskoro na ceste," napísal Sagan svojim fanúšikom prostredníctvom sociálnych sietí.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});