Poľovačka hokejistov Banskej Bystrice na Nelu Lopušanovú: Dva tvrdé hity a nepríjemné zranenie!

Škaredé zákroky. Zápas hokejových mládežníckych majstrovstiev Slovenska medzi Banskou Bystricou a Žilinou (7:5) priniesol poriadnu drámu, ...
  • Zdroj: hockeyslovakia

Škaredé zákroky. Zápas hokejových mládežníckych majstrovstiev Slovenska medzi Banskou Bystricou a Žilinou (7:5) priniesol poriadnu drámu, ktorá sa nezaobišla bez kontroverzných momentov. Mladí chlapci spod Urpína totiž hneď dvakrát nešetrne atakovali vychádzajúcu hviezdu slovenského hokeja Nelu Lopušanovú (15).

Na snímke slovenský hokejista Šimon Nemec.
Druhý najproduktívnejší obranca v histórii AHL do 19 rokov: Nemec prispel dvomi asistenciami k výhre Uticy Zobraziť článok

Prvýkrát bola Nela Lopušanová tvrdo narazená na konci druhej tretiny, keď si ju v strednom pásme zo slepej strany počkal Dominik Halaj. Spoluhráči sa išli okamžite zastať nášho supertalentu a hráč Banskej Bystrice bol zaslúžene potrestaný dvomi minútami za narazenie.

Druhý incident sa odohral v poslednom dejstve. Hráčka žilinských Vlkov poslala gólovú prihrávku na Lukáša Urdáka, ktorý v tom čase vyrovnával na 5:5, a následne ju nekompromisne dohral Michal Plančár. Podobne ako jeho spoluhráč, aj on si za škaredý zákrok vyslúžil menší trest. 

Po tvrdých hitoch sa Nela Lopušanová len ťažko zdvíhala z ľadu a do záverečných minút ani nezasiahla. Zápas však predsa len ukončila so slušnou bilanciou – jeden gól a dve asistencie. Tvrdá hra síce banskobystrickým mladíkom priniesla úspech v podobe víťazstva 7:5, no za tieto dva zbytočné hity tréner svojich zverencov rozhodne nepochválil.

Lopušanová napokon po konci stretnutia putovala na urgentný príjem, kde jej odhalili zlomeninu zápästia. Doba liečenia sa odhaduje na šesť týždňov. O zranení verejnosť informoval Nelin otec Jozef Lopušan prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk