Dráma na vodnopólovom derby v Košiciach: V bazéne tiekla krv!

Vodné pólo na Slovensku zažíva turbulentné časy.
  • Zdroj: Peter Jesenský

Vodné pólo na Slovensku zažíva turbulentné časy.

Najprv deväť klubov oznámilo v októbri bojkot všetkých súťaží riadených federáciou. Ten trval až do februára, keď sa začala skrátená základná časť extraligy. Tá vyvrcholila začiatkom apríla škandalóznym košickým derby medzi Olympiou a Hornets (14:17). Viac ako o výsledku sa totiž hovorí o hromadnej bitke.

FOTOGALÉRIA: Šarvátka v bazéne

Pred záverečným kolom mali oba kluby rovnaký počet bodov a išlo tak o priamy súboj o semifinálovú miestenku do play-off. Od začiatku rozhodujúceho zápasu mali navrch hosťujúci „Sršni“.

Necelé dve minúty pred koncom sa strhla šarvátka, do ktorej sa zapojili aj hráči naskakujúci z lavičky. Nedohralo spolu až 10 hráčov! Zápas zakončili iba traja hráči na oboch stranách.

Kanonier Olympie Peter Varga ml. (22) opúšťal bazén so zakrvaveným nosom a hromžil na rozhodcov, zväz a tiež súpera. „Som impulzívny hráč, ktorý do toho dáva všetko. Keď vrie voda, tak som tam. Snažil som sa držať na uzde, ale nie je normálne, aby som dostal úder, tiekla mi krv a rozhodcovia vylúčia mňa,“ povedal pre kosiceonline.sk.

„Vyjadrenia Vargu beriem ako reči frustrovaného hráča, ktorý má komplex z toho, že s Hornets prehrával od žiackych kategórií,“ uviedol tréner hostí Karol Bačo ml. (44).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});