Bitka o finále sa sťahuje na Spiš: Bondra spasil Zvolen v nájazdoch

Vyhrali, ale s odrenými ušami! Hokejisti Zvolena zvíťazili v druhom semifinále Tipos extraligy na domácom ľade so Spišskou Novou Vsou ...
  • Zdroj: pj

Vyhrali, ale s odrenými ušami! Hokejisti Zvolena zvíťazili v druhom semifinále Tipos extraligy na domácom ľade so Spišskou Novou Vsou až po nájazdoch a vyrovnali stav semifinálovej série na 1:1. Bitka o finále bude pokračovať vo štvrtok a v piatok na Spiši.

FOTOGALÉRIA: 2. zápas: Zvolen - Spišská Nová Ves

Spišiaci rovnako ako v prvom súboji prekvapili favorita a predvádzali výborný výkon, postavený na skvelej defenzíve a gólmanovi Melicherčíkovi. Zvolen sa opäť trápil v koncovke, znova v prvých dvoch tretinách nedokázal skórovať, ale napokon predsa poslal súboj do predĺženia v 49. minúte Hain. Šance strhnúť víťazstvo na svoju stranu mali v predĺžení oba tímy, ale napokon sa rozhodlo až v nájazdoch, kde spasil domácich útočník Bondra.

„Bol to z nášho pohľadu veľmi dôležitý zápas, čo sa týka vývoja série. Do poslednej chvíle sme verili, že to zvládneme. V predĺžení sme mali enormný tlak, bolo tam množstvo šancí, takže asi odmenou boli pre nás úspešné samostatné nájazdy,“ vyjadril sa asistent trénera Zvolena Andrej Kmeč.

Spišiaci mali na dosah senzačné vedenie v sérii 2:0, ale spokojní sú aj s jedným triumfom. „Sme spokojní aj s jedným bodom z tohto dvojzápasu vo Zvolene. Berieme ho, pretože teraz hráme dva duely doma,“ reagoval kouč Spišiakov Vlastimil Wojnar.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});