Strach o trojnásobného majstra sveta pred Paríž - Roubaix: Príde Sagan o ikonické preteky?

Zábery, z ktorých ide hrôza! Peter Sagan (33) bol v nedeľu na pretekoch Okolo Flámska súčasťou hromadnej kolízie, po ktorej musel následne ...
  • Zdroj: SITA/AP

Zábery, z ktorých ide hrôza! Peter Sagan (33) bol v nedeľu na pretekoch Okolo Flámska súčasťou hromadnej kolízie, po ktorej musel následne z podujatia odstúpiť. Podľa vlastných slov trojnásobný majster sveta spadol na „niečo ostré“ a poranil si tak sval na nohe.

Nepríjemné zranenie prišlo len týždeň pred štartom ikonických pretekov Paríž - Roubaix...

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Incident na Okolo Flámska zapríčinil Poliak Filip Maciejuk z tímu Bahrain Victorious, ktorý po prejazde trávnatou časťou a mlákou pri snahe zaradiť sa na cestu stratil rovnováhu a dostal sa do kolízie s pretekármi vedľa neho.

Na zemi skončil aj Sagan, ktorý najskôr nepríjemne spadol a hneď nato ho ešte k tomu zvalcoval aj pelotón. „Nebolo to bohviečo... Išli sme rýchlosťou takmer 60 km/h, pričom nás padlo 30 alebo 40 pretekárov. Ja som našťastie nedopadol až tak zle, jediné, čo sa stalo, tak zrejme to, že som spadol na niečo ostré, lebo mi to poranilo sval a nemôžem zohnúť nohu,“ uviedol Sagan po pretekoch v rozhovore pre RTVS s tým, že keď po páde našiel svoj bicykel, mal odtrhnuté sedlo.

„Musel som preto čakať, kým prídu s ďalším bicyklom. To chvíľu trvalo. Vzdal som to potom kvôli zraneniu, ale aj kvôli tomu, že to vôbec nemá význam, keď nemôžem ísť naplno. Ešte som k tomu strácal okolo dvoch minút. Ísť 160 km sám, to nie je bohviečo,“ dodal Tourminátor, ktorý sa nevyhol otázke o tom, či by podľa vlastného odhadu mohol stihnúť legendárne preteky Paríž - Roubaix, na ktorých v roku 2018 po obrovskom vypätí síl triumfoval.

„Ten svalový problém by mal prejsť za nejaké dva, tri či štyri dni. Budem na tom pracovať a robiť nejaké cvičenia, aby som tú modrinu, ktorá tam vznikla, nejako odstránil. Na Paríž - Rou­baix by som mal byť pripravený,“ vyhlásil odhodlane Sagan. Fanúšikovia dúfajú, že Peťov optimizmus je oprávnený, no len čas ukáže, či to tak naozaj bude.

Peter Sagan presedlá po sezóne z cestnej cyklistiky na horskú.
Cyklista Peter Sagan o živote bez pretekania: Čo mi bude chýbať a čo vôbec nie?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});