Česká tenistka si výrazne prilepšila, zaradila sa medzi najbohatších tenistov sveta

Česká tenisová hviezda Petra Kvitová (33) prežíva po prekonaní zdravotných problémov ďalšie vydarené obdobie svojej kariéry. Vyhrala ...

Česká tenisová hviezda Petra Kvitová (33) prežíva po prekonaní zdravotných problémov ďalšie vydarené obdobie svojej kariéry. Vyhrala prestížny turnaj v Miami, vrátila sa do elitnej desiatky ženského rebríčka a vďaka víťaznej odmene sa dostala na 10. miesto historického poradia podľa zárobkov na kurtoch.

Fotogaléria

V ňom najnovšie tesne preskočila Bielorusku Viktoriu Azerenkovú (33) a Dánku Caroline Wozniacku (32) a so ziskom 33,1 milióna eur je v tomto smere piata najúspešnejšia žena.

FOTOGALÉRIA: Petra Kvitová

Medzi nežnejším pohlavím sú pred ňou v rebríčku iba americké sestry Serena a Venus Williamsové, Rumunka Simona Halepová a Ruska Maria Šarapovová. Spomedzi mužov ide iba o najužšiu smotánku a najlepších hráčov histórie na čele so Srbom Novakom Djokovičom, ktorý doteraz zarobil na turna­joch takmer päťkrát viac ako Kvitová.

Tej pri víťazstve v Miami tlieskal v hľadisku aj legendárny boxer Mike Tyson (56). Ona si však najviac cenila gratuláciu od svojho trénera a zároveň snúbenca Jiřího Vaněka (44), s ktorým oslávili triumf.

Top 10 tenistov podľa zárobkov na turnajoch

1. Novak Djokovič (Srb.) - 153,7 mil. eur

2. Rafael Nadal (Špa.) - 123,3 mil. eur

3. Roger Federer (Šva.) - 119,7 mil. eur

4. Serena Williamsová (USA) - 86,5 mil. eur

5. Andy Murray (V. Brit.) - 58 mil. eur

10. Petra Kvitová (Čes.) - 33,1 mil. eur

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});