Po prvom zápase skončil v nemocnici, v druhom sa veľkolepo vrátil: Strach o život vystriedali slzy šťastia

Hneď v prvom zápase jarnej časti Fortuna ligy Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín (3:0) sa odohrala na trávniku dráma. Po nevinne vyzerajúcom ...
  • Zdroj: instagram.com/miskofasko, mfkdukla.sk

Hneď v prvom zápase jarnej časti Fortuna ligy Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín (3:0) sa odohrala na trávniku dráma. Po nevinne vyzerajúcom súboji sa zvalil na zem Michal Faško (28) a v tej chvíli sa začala hra o čas.

Domáci stredopoliar skončil s poranenou obličkou v nemocnici, pričom hrozilo, že o ňu príde. Vtedy by nikto nepovedal, že už o 50 dní bude nielen hrať, ale aj strelí nádherný gól ako kapitán vojakov proti Podbrezovej (3:1). 

FOTOGALÉRIA: Strach o život vystriedali slzy šťastia

„Zo začiatku to naozaj vyzeralo na odobratie obličky, no potom sa to, chvalabohu, zmenilo,“ povedal v polovici februára Faško pre Nový Čas ešte priamo z nemocnice. Keď ho z nej prepustili, jeho prvé kroky smerovali do kabíny za svojimi spoluhráčmi. Toto gesto ešte viac utužilo banskobystrickú partiu. Preto keď navrhol kapitán Dukly Róbert Polievka (26), aby bol Michalovi dopriaty návrat s páskou na ruke, všetci v tíme to prijali.

Návrat vyšiel symbolicky na pohronské derby proti Podbrezovej, v ktorej pôsobí jeho brat Šimon (16). „Musel som aj troška klamať rodičom, aby brat čosi nevyzradil pre tábor súpera. Bolo to celé dojemné, lebo darovaná kapitánska páska je veľká vec. My sme tu jedna veľká rodina, tento moment to len podčiarkuje. Snažil som sa vrátiť im všetko na ihrisku a nejako takto som si predstavoval svoj návrat, keď som ležal v nemocnici. Ono to vyšlo dokonale, som azda najšťastnejší človek,“ zneli jeho prvé slová po stretnutí.

Polievka stále čaká na premiérovú pozvánku do reprezentácie.
Tréner Skuhravý po prehre Podbrezovej v derby: Chýbala odvaha Zobraziť článok

Po strelenom góle sa mu podlomili kolená, padol na zem, tvár si držal v dlaniach a vyronil slzy dojatia. „Nehanbím sa za to. Všetko sa mi premietlo v jednej sekunde, ako sú správy, či budem mať obličku, či vôbec budem môcť fungovať v bežnom živote. Prvýkrát som plakal, je to isto odlišná emócia, lebo keď dáte gól, tak sa máte tešiť. Bola to u mňa zmes emócií, spontánna reakcia, a som rád,“ pripojil pre klubový web.

Strach o život vystriedali po 50 dňoch slzy šťastia:

10. 2. 2023 - Po údere utrpel zranenie obličky a šiel rýchlo do nemocnice.

1. 4. 2023 - Pri návrate strelil gól ako kapitán a rozplakal sa.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});