Marcinko kritizuje zväz za reakciu na hráčov z KHL: Prišlo to neskoro! Akoby sa za niečo skrývali

Hokejový útočník Tomáš Marcinko (34), ktorý pôsobí v českom Třinci, kritizoval reakciu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na hráčov ...
  • Zdroj: fcb/vladimiramarcinkova

Hokejový útočník Tomáš Marcinko (34), ktorý pôsobí v českom Třinci, kritizoval reakciu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na hráčov z KHL. Podľa jeho názoru prišla neskoro a ešte vyznela, akoby sa predstavitelia za niečo skrývali.

Veľkou témou bolo, či hráči pôsobiaci v KHL dostanú príležitosť hrať za reprezentáciu na MS 2023. Rozhodnutie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) prišlo len nedávno. Hráčov z KHL do tímu nepovolá, aby "nenarušilo pokojný priebeh prípravy". Neskoré rozhodnutie a ani zdôvodnenie sa nepozdáva skúsenému útočníkovi Tomášovi Marcinkovi, ktorý aktuálne bojuje v play off českej extraligy v drese Třinca.

„Trvalo to veľmi dlho. Zároveň mám pocit, že sa na zväze za niečo skrývajú. Mrzí ma, že nikto nebuchne po stole a nepovie: Je tu krajina, ktorá je agresor, napadla suverénny štát, zabíja jej občanov a berie si ich územie. To ani nemusím opakovať, všetci to vidia a nikto sa nezmôže na to, že povie veci tak, ako sú. Hokejisti, ktorí išli do KHL, sa slobodne rozhodli, je to ich voľba. Zatiaľ som nepočul, že to nebudeme v reprezentácii rešpektovať. Opisujú to ako narušovanie prípravy," hovoril Marcinko pre Denník Šport.

Na snímke slovenský brankár Adam Húska (uprostred).
Brankár ruského Novgorodu Húska o neúčasti hráčov z KHL na MS: Je to správny ťah! Zobraziť článok

„Podľa mňa to nie je správne vysvetlenie. Nepáči sa mi to. Treba sa proti tomu jasne a zreteľne vyhraniť. Chýba mi to. Myslím si, že nie som jediný, čo si myslí, že stanovisko prišlo neskoro. Sú veci, ktoré sú viac ako šport a hokej, a toto je jedna z nich. Susedíme s krajinou, ktorá zažíva dennodennú hrôzu. Nevedia, čo s nimi bude a či sa dožijú ďalšieho dňa. Riešia oveľa väčšie problémy, ako je hokej. Mám na toto jasný názor, ktorý sa nemení," dodala opora Třinca, ktorá v aktuálnom play off českej extraligy nazbierala osem bodov (4+4) v siedmich stretnutiach.

Marcinko naposledy hral za národný tím na vrcholných podujatiach v sezóne 2017-18, keď sa zúčastnil majstrovstiev sveta aj olympiády v Pjongčangu.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});