Smutné štatistiky z Ukrajiny: Koľko športovcov zomrelo vo vojne?

Kvôli Ruskom vyvolanej vojne zahynulo podľa Kyjeva už 262 ukrajinských športovcov a bolo zničených 363 športovísk v tejto východoeurópskej ...
  • Zdroj: SITA/AP

Kvôli Ruskom vyvolanej vojne zahynulo podľa Kyjeva už 262 ukrajinských športovcov a bolo zničených 363 športovísk v tejto východoeurópskej krajine.

Pri sobotňajšom stretnutí so šéfom Medzinárodnej gymnastickej federácie (FIG) Morinarim Watanabom to podľa dnešnej správy serveru The Kyiv Independent povedal ukrajinský minister športu Vadym Hutcajt.

Ukrajinská vláda v týždni zakázala svojim športovcom zúčastniť sa kvalifikačných súťaží pre olympijské hry v Paríži 2024, ak na nich budú štartovať Rusi a Bielorusi. Aj za pomoci spojencov sa Medzinárodný olympijský výbor (MOV) snaží prinútiť k tomu, aby štart športovcov z týchto dvoch krajín nepovolil ani pod neutrálnou vlajkou.

Viac ako 13 mesiacov trvajúca ruská agresia na Ukrajine podľa odhadu Kyjevskej ekonomickej školy z konca marca spôsobila celkové škody vo výške 143,8 miliardy dolárov. Zničených či poškodených bolo vyše 150.000 obytných domov.

Atlétka Jelena Isinbajevová na archívnych snímkach.
MOV čaká neľahké rozhodovanie: Čo urobia s majorkou ruskej armády Isinbajevovou? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});