Bol majstrom sveta, vyhral prvých 33 zápasov: Zomrela boxerská legenda!

Vo veku 77 rokov zomrel slávny škótsky boxer Ken Buchanan. O úmrtí informovala v sobotu na sociálnej sieti jeho nadácia.
  • Zdroj: iStock

Vo veku 77 rokov zomrel slávny škótsky boxer Ken Buchanan. O úmrtí informovala v sobotu na sociálnej sieti jeho nadácia.

Buchanan získal v roku 1970 titul majstra sveta v ľahkej váhe verzie WBA a o rok neskôr vybojoval v rovnakej váhe aj majstrovský opasok organizácie WBC. V profiringu vyhral svojich prvých 33 súbojov, kariéru ukončil s bilanciou 61 víťazstiev a osem prehier.

Miesto v tíme rapera Marpa zaujme Jan Veselík, ktorý má za sebou úspešnú amatérsku kariéru. Podarí sa mu preraziť aj v jeho doposiaľ najväčšej kariérnej výzve?
Medzi amatérmi to celé vytrieskal, teraz ide o úroveň vyššie: Veselík dostal životnú šancu Zobraziť článok

"S hlbokým zármutkom vás musíme informovať o úmrtí Kena Buchanana. Zomrel dnes ráno, pokojne v spánku. Odpočívaj v pokoji, Ken. Navždy budeš džentlmenom a jedným z najväčších šampiónov v histórii," uviedla na Facebooku nadácia Ken Buchanan MBE Foundation. Jeho syn už vlani prezradil, že otec trpí demenciou a žije v domove dôchodcov. V domovskom meste Edinburgh mu v minulom roku odhalili sochu. Informáciu priniesli agentúry AP a AFP.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});