Tréner Skuhravý po prehre Podbrezovej v derby: Chýbala odvaha

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica zdolali v 3. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul na Štiavničkách Podbrezovú 3:1. ...
  • Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica zdolali v 3. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul na Štiavničkách Podbrezovú 3:1. V tabuľke sa priblížili na šiestom mieste na rozdiel bodu k svojmu rivalovi, ktorý zostal na piatej priečke. Podbrezová nevyhrala už piaty duel v rade.

Do zostavy Banskej Bystrice sa po takmer dvoch mesiacoch od vážnejšieho zranenia obličky vrátil Michal Faško a Róbert Polievka mu prenechal kapitánske "céčko". A práve Faško otvoril skóre v 34. minúte, keď po prihrávke Baliča parádne napriahol z 18 m. Následne využil chybu v obrane hostí Polievka a spoza šestnástky medzi dvoch stopérov poslal loptu k žrdi. Podbrezovčania odpovedali v nadstavenom čase tesne pred prestávkou Pavúkom, ktorý sa v pokutovom území obtočil okolo Uhrinčaťa a pravačkou znížil. V druhom polčase Polievku v úniku vychytal Ludha, ale napokon po rohu Faška sa v päťke v sklze presadil Rymarenko a uzavrel skóre duelu na 3:1.


MFK Dukla Banská Bystrica - FK Železiarne Podbrezová 3:1 (2:1)
Góly:
34. M. Faško, 38. Polievka, 83. Rymarenko - 45.+3 Pavúk. Rozhodovali: Dzivjak – E. Weiss, Kuba, ŽK: B. Ľupták - Bakaľa, 2612 divákov.
Banská Bystrica: Hruška – Uhrinčať, Gorosito, Willwéber – Pišoja, M. Faško (90.+2 Migaľa), B. Ľupták, Balič (90. Depetris), A. Slávik (81. Káčerík) – Rymarenko, Polievka (90. Záhumenský)
Podbrezová: Ludha – Šikula, Bakaľa, Grešák – Blahút (72. Talakov), Bariš, Špyrka, Ďatko – Sangare (46. Kabongo), Paraj (64. Kukoľ, 80. M. Oravec), Pavúk (72. Masaryk)

Na snímke vpravo útočník Slovenska Róbert Polievka a kapitán Luxemburska Christopher Martins v zápase.
Polievka mohol okoreniť debut gólom: Chýbal kúsok a bol by som hrdina Zobraziť článok


hlasy po zápase:
Mário Auxt, zastupujúci tréner Banskej Bystrice:
"Vedeli sme, že derby zápasy majú svoj náboj. Na to sme sa pripravovali. Dôležité bolo, že sme od prvého momentu chceli ísť za víťazstvom. Vytvárali sme si šance, strelecké pokusy a niečo nám tam aj padlo. Súper sa ešte do prestávky dotiahol na nás, ale v druhom polčase bolo vidno na chlapcoch, že zápas chcú udržať pod kontrolou. Opäť sme si vytvorili nejaké gólové šance. Dali sme napokon gól na 3:1 a výhru si tak ustrážili. Som rád, že hral Michal Faško. Povedal nám, že je po zranení stopercentne pripravený. Dali sme teda do základnej zostavy viac ofenzívnych hráčov a spolu s Robom Polievkom na hrote dali hre kvalitu."

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Zápas bol opticky vyrovnaný. Rozhodli dva faktory - na jednej strane kvalita domáceho tímu a na druhej nepresnosti na našej strane v útočnej fáze. Vybrali sme zlé riešenia. Aj preto Banská Bystrica vyhrala. Vstupovali sme do tohto duelu s veľkým rešpektom, keďže sa s Bystričanmi stretávame často, vedeli sme o ich aktuálnej sile. Chceli sme sa pobiť o výhru, pretože sme odohrali dobrý predchádzajúci duel so Slovanom. Je to pre nás škola. Hovorím hráčom, aby boli trpezliví a príde to, avšak chýbala nám v tomto derby odvaha. Nemôžem hráčom povedať, že by nepracovali, ale rozdiel v riešení finálnej fázy bol markantný. Rozhodli i kľúčové situácie, neuznaný náš gól v prvom polčase, mohlo byť 0:1 a iný vývoj. A potom domáce šance za stavu 2:1, v ktorých nás brankár Ludha podržal, no napokon sme zabudli bystrického hráča na zadnej žrdi po rohu a bolo 3:1. Gratulujem teda súperovi k víťazstvu."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});