Hviezdny britský boxer pred veľkým zápasom šokoval fanúšikov: Prehrám? Skončím!

Povedal to jasne. Pokiaľ britský boxer Anthony Joshua (33) v sobotu v Londýne podľahne Američanovi Jermainovi Franklinovi, ukončí kariéru. ...
  • Zdroj: Northfoto

Povedal to jasne. Pokiaľ britský boxer Anthony Joshua (33) v sobotu v Londýne podľahne Američanovi Jermainovi Franklinovi, ukončí kariéru. Skúsený bývalý majster sveta to prezradil denníku Daily Mail.

Blížiaci sa súboj, v ktorom nepôjde o žiadny titul, bude pre neho predstavovať návrat na veľkú scénu po dvoch prehrách s Ukrajincom Usykom. Ten ho pripravil o majstrovské opasky organizácii WBA, WBO, IBF.

FOTOGALÉRIA: Anthony Joshua

„Pokiaľ prehrám, skončím," prehlásil Joshua, olympijský víťaz z Londýna 2012, ktorý je na prípadný koniec podľa všetkého pripravený. „Dostávate ma pod obrovský tlak, takže keď skončím, zbavím sa reťazí, ktoré ma zväzujú. Budem sa usmievať a milovať život," objasnil. Pri dnešnom vážení sa ale nechal počuť, že sa cíti veľmi dobre. „Mám svoj plán a správne nastavenú hlavu. Som pripravený na vojnu," vyhlásil.

Joshua má v profesionálnom ringu bilanciu troch prehier v 27-ich zápasoch. Tú prvú mu v roku 2019 nečakane pripravil Andy Ruiz, ktorého následne v odvete porazil a získal tak späť svoje tituly. Naposledy sa ale Joshua radoval z výhry ešte v roku 2020, potom prišli spomínané dve prehry s Usykom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});