Novak Djokovič sa konečne dočkal! Americký senát rozhodol o jeho účasti na slávnom grandslame

Novak Djokovič (35) sa tento rok už bude môcť predstaviť na prestížnom tenisovom turnaji US Open. Doteraz bolo totiž podmienkou vstupu ...
  • Zdroj: Northfoto

Novak Djokovič (35) sa tento rok už bude môcť predstaviť na prestížnom tenisovom turnaji US Open. Doteraz bolo totiž podmienkou vstupu do USA očkovanie proti ochoreniu COVID-19, čo hviezdny srbský tenista nespĺňal. Po zrušení opatrení mu ale už nič nebráni v tom, aby sa vydal na grandslam, ktorý doposiaľ trikrát ovládol.

FOTOGALÉRIA: Novak Djokovič

Djokovič sa v roku 2022 nezúčastnil slávneho US Open, pretože Spojené štáty americké zaviedli pre návštevníkov krajiny očkovaciu povinnosť, a to predstavovalo pre jedného z najlepších tenistov všetkých čias veľký problém. Srbský tenista je totiž zarytým odporcom vakcinácie. Pred možnosťou bojovať o cenný triumf tak radšej uprednostnil svoje názorové presvedčenie. V tom istom roku mu bol z toho istého dôvodu odopretý vstup aj na prvý grandslam v sezóne - Australian open.

Kvôli prísnym opatreniam zo strany USA musel Djokovič vynechať taktiež dva tohtoročné turnaje v Indian Wells a Miami. Organizátori týchto podujatí sa síce pre 22-násovného grandslamového víťaza snažili vybaviť výnimku, no neúspešne. 

​V stredu však americký Senát odhlasoval a schválil zákon o ukončení stavu ohrozenia verejného zdravia, ktorý by mal čoskoro podpísať prezident Biden. Týmto krokom by tak od 11. mája malo dôjsť k zrušeniu povinnosti očkovania na vstup do USA a Novakovi Djokovičovi tak už nič nebude brániť v účasti na poslednom grandslamovom turnaji sezóny.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});