Prešlo len pár mesiacov a už uvažuje o návrate: Uvidíme ešte vo Formule 1 štvornásobného šampióna?

Štvornásobný majster sveta F1 Sebastian Vettel (35) neľutuje, že sa na konci minulej sezóny rozhodol ukončiť kariéru, no na druhej strane ...
  • Zdroj: Northfoto

Štvornásobný majster sveta F1 Sebastian Vettel (35) neľutuje, že sa na konci minulej sezóny rozhodol ukončiť kariéru, no na druhej strane stále ani nevylúčil svoj návrat do seriálu.

FOTOGALÉRIA: Sebastian Vettel

„Nebolo by to dobré rozhodnutie, keby som to teraz ľutoval. Momentálne sa mám dobre. Ako to bude o pol roka, to neviem. Je to súčasť mojej cesty za poznaním, ktoré leží predo mnou," povedal v rozhovore pre RTL.

Majster sveta z rokov 2010 až 2013 však pripustil, že za pol roka sa môže „zblázniť" do takej miery, že nebudem môcť viac sedieť na gauči a bude chcieť opäť súťažiť: „V tejto chvíli je možné všetko."

Španielsky jazdec F1 Fernando Alonso zo stajne Aston počas tréningu pred nedeľňajšou Veľkou cenou Austrálie.
Alonso najrýchlejší v druhom tréningu pred VC Austrálie: Pilotom narobil problémy dážď Zobraziť článok

O jeho možnom, i keď dočasnom, návrate sa špekulovalo pred štartom tohto ročníka, keď si pred úvodnou VC Bahrajnu poranil zápästie jeho bývalý tímový kolega z Aston Martinu Lance Stroll a vynechal predsezónne testovanie. Kanaďan sa nakoniec stihol zotaviť, no Vettel uviedol, že taký skorý návrat v jeho prípade aj tak nebol v hre.

Za Aston Martin jazdil v uplynulých dvoch ročníkoch, no stajňa vtedy nedokázala pripraviť konkurencieschopné auto. Pred prebiehajúcou sezónou však prešla zmenami a veterán Fernando Alonso, ktorý v monoposte nahradil práve Vettela, skončil v úvodných dvoch VC na treťom mieste. Nemecký pretekár priznal, že je „trochu zvláštne" vidieť, aký dobrý je monopost, ale dodal, že „prevládla radosť za tím a že majú tento rok lepšie autá."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});