Hokejbalový talent roka Nela Lopušanová vymenila dres za šaty: Prvýkrát v lodičkách

Kade chodí, všade zbiera úspechy! Nela Lopušanová (15) získala vo štvrtok na galavečere Hokejbalista roka 2022 ocenenie pre najväčší ...
  • Zdroj: Michal Hanko, anl

Kade chodí, všade zbiera úspechy! Nela Lopušanová (15) získala vo štvrtok na galavečere Hokejbalista roka 2022 ocenenie pre najväčší talent roka. Pri tejto príležitosti sa, samozrejme, nahodila aj do šiat a lodičiek.

Ako však sama v rozhovore pre Nový Čas priznala, bolo to vôbec prvýkrát. Ako športovkyňa módu zatiaľ príliš nerieši. Navyše, v lete ju čaká presun do Ameriky, kde od augusta nastúpi na strednú školu Bishop Kearney.

FOTOGALÉRIA: Nela Lopušanová vymenila dres za šaty

Čo pre vás znamená titul hokejbalový talent roka?

- Hokejbal je pre mňa super skúsenosť. Bez mojich rodičov, ale hlavne spoluhráčov by sa mi však ocenenie talent roka určite nepodarilo získať, takže im ďakujem.

Dnes prvýkrát v lodičkách či šatách?

- Áno, lodičky sú pre mňa prvýkrát. Šaty tiež vôbec nenosím. Na tieto veci nie som veľmi zvyknutá.

Sen o Amerike sa vám spolu s rodičmi splnil, ako to celé prežívate?

- Amerika bola vždy môj sen a teraz sa to deje. Stále to neviem pochopiť, zrejme to na mňa všetko doľahne, až keď tam pôjdem. Určite si to naplno užijem, už sa veľmi teším.

Lopušanová má pred sebou žiarivú hokejovú budúcnosť.
Veľký krok v kariére Nely Lopušanovej: Opúšťa Slovensko! Zobraziť článok

Absolvovali ste aj virtuálnu prehliadku školy, ako to na vás pôsobilo?

- Mala som z toho veľmi dobrý pocit, určite aj tá prehliadka zavážila v prospech nášho rozhodnutia. Je to vynikajúca škola. Zázemie tam majú naozaj skvelé. Aj ľudia sú tam strašne milí. Budú sa tam o mňa perfektne starať. Myslím, že aj kolektív bude dobrý, ale čo je dôležitejšie, určite budem hokejovo napredovať.

Slovenky tam nie sú žiadne, ale stretnete sa tam s českou brankárkou Michaelou Hesovou. Ste spolu v kontakte?

- Áno, som s ňou v kontakte. Už sme si písali aj volali, takže mi o škole povedala všetko, čo som chcela vedieť.

Ako odchod z domova prežívajú rodičia? Asi sa aj trochu boja...

- Boja sa, ale myslím, že vedia, že to celé zvládnem. S tým ma tam aj púšťajú, že sa domov vrátim zdravá, a hlavne živá.

Nebude aj vám občas smutno za domovom?

- Určite mi bude niekedy aj smutno. To obdobie, čo budem preč, bude naozaj dlhé. Ale som dosť samostatná a viac-menej už odmalička som s tým stotožnená. Rodičia ma na to pripravovali a aj ja sama som tam chcela ísť. Teraz sa to stane, takže si idem za svojím snom.

Váš otec prezradil, že na internáte nebudú žiadni chlapci...

- Nie, nebudú, ale zatiaľ ich ani tak neriešim (úsmev).

Otec Jozef a mama Slávka sú na dcéru patrične hrdí.
Lopušanová si začína plniť svoj veľký hokejový sen: Čo čaká Nelu v Amerike? Zobraziť článok

Otec Jozef: Internát bude bez chlapcov

Starostlivý otec Jozef opísal z pohľadu rodiča, čo sa práve deje v rodinnom klane Lopušanovcov po tom, ako sa im spoločne splnil ich americký sen. „Chvalabohu, že sa to podarilo tak, ako sme chceli. Všetky stresy opadli. Zároveň však ako rodičia cítime smútok so šťastím. Nelu budeme vidieť možno len tak 2- až 3-krát do roka. Ale prajeme jej úspech a myslíme si, že je to pre ňu najlepšia cesta. Bude tam internátny systém ubytovania, kde bude plus-mínus 40 dievčat. Starajú sa tam o nich 24 hodín denne. Je to uzavretá komunita, čiže žiadni chlapci, čo je pre nás rodičov dobre,“ uviedol Lopušan.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});