Zranený kapitán Trnavy vynechá derby so Slovanom: Hráčom povie, aby sa vykašľali na stres!

Zajtra medzi divákov, v pondelok na operáciu! Roztrhnutý meniskus vyhnal kapitána futbalovej Trnavy Martina Mikoviča (32) v prestížnom ...
  • Zdroj: TASR

Zajtra medzi divákov, v pondelok na operáciu! Roztrhnutý meniskus vyhnal kapitána futbalovej Trnavy Martina Mikoviča (32) v prestížnom domácom derby proti Slovanu Bratislava na tribúnu.

Na nej bude kvôli zraneniu až do konca sezóny držať palce svojim spoluhráčom, ktorí strácajú na vedúcu Dunajskú Stredu z tretieho miesta 11 bodov, na druhý Slovan sedem. Spartak zdolal belasých naposledy na svojom ihrisku pred dvoma rokmi. Odvtedy im nedal doma gól v troch súbojoch za sebou.

FOTOGALÉRIA: Martin Mikovič

Je to veľká psychická rana skončiť vo finiši sezóny?

- Prišlo to nečakane. Pravé koleno po tréningu stuhlo a vedel som, že je zle. Pred dvoma rokmi mi rezali ľavé.

Tvrdíte, že meniskus operujú už na vrátnici. Je to banálna záležitosť, alebo ste si len dodávali guráž?

- Naposledy mi doktor vravel, že to trvalo 15 - 20 minút. Vraj ide o ľahší zákrok. Neberiem to na ľahkú váhu, lebo je to zásah do organizmu pri celkovej narkóze.

Kedy sa vrátite na ihriská?

- Dajú mi barly, ale o štyri dni pôjdu preč. Rana sa hojí dva týždne. Potom príde rehabilitácia a rozhýbanie kolena. Po mesiaci by som mohol začať s ľahkým výklusom. V máji sa zapojím do tréningov, ale hrať ešte nebudem.

Lászlo Bénes je pravidelným členom slovenskej reprezentácie.
Lászlo Bénes sa z reprezentačného zrazu vrátil vo veľkej forme: Strelil svoj tretí gól v sezóne! Zobraziť článok

Futbalistu zamrzí, keď príde o zápasy s najlepšími súpermi a v dobrej atmosfére...

- Každý hráč sa teší na zápasy s Dunajskou Stredou, so Slovanom alebo na semifinále Slovenského pohára proti Trenčínu. To sú vrcholy jari. Žiaľ, budú bezo mňa. Škoda, že si po derby nemôžem dať s chlapcami ani jedno pivko, lebo už ráno sa musím hlásiť v nemocnici.

S čím vyprevadíte spoluhráčov na ihrisko?

- Poviem im, aby zabudli na stres a derby si vychutnali. Tiež im pripomeniem zodpovednosť i vieru, že s pomocou fanúšikov to zvládnu.

Pred mesiacom prehrala Trnava na Tehelnom poli 1:4. Aké poučenie zo zápasu vyplynulo?

- To derby nám nevyšlo. Prvá štvrťhodina bola v poriadku, potom nás dorazili dva rýchle góly za sebou. Všetci vravia, že sa musíme Slovanu vyrovnať v agresivite a že súper bol inak nastavený, no ja s tým tvrdením veľmi nesúhlasím.

Slovan sa vie proti Trnave aj po horších výsledkoch vždy vytiahnuť. O Spartaku to neplatí?

- Súper už zaváhal so slabšími súpermi, keď si niektoré veci zľahčil. S Trnavou si nemôže nič zľahčovať. Proti nám sa však vždy vyhecuje. Tréner Weiss vie hráčov na derby dobre pripraviť. Jeho predchodcovia to nedokázali.

Slovenský futbalom otriasol korupčný škandál! K pokusu zmanipulovať zápas dorasteneckej ligy medzu FC Petržalka a FC Košice mala dôjsť ešte vlani v máji. (ilustračné foto)
Slovenským futbalom otriasol korupčný škandál! Dorastenci chceli predať zápas Zobraziť článok

Má Trnava ešte potenciál, aby prehovorila do boja o titul?

- Boli by sme zlí športovci, keby sme tvrdili, že už je rozhodnuté. V prípade výhry stiahneme Slovan na štyri body a všetko bude otvorené. Pre nás je to kľúčový zápas nadstavby. Ak zvíťazíme, bude dobre. Ak nie, sústredíme sa na udržanie 3. miesta.

Aké derby očakávate?

- Menšiu výhodu vidím v tom, že Slovan už nie je prvý a musí naháňať vedúcu Dunajskú Stredu. Možno bude viac útočiť a otvárať priestory, čo by bola šanca na naše brejky. Želám si veľa gólov. Nech sa to skončí radšej 3:3 alebo 5:4 ako 0:0.

Váš tip?

- Mohli by sme vyhrať 2:1.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});