Rodičia môžu byť hrdí a bez nervov: Florbalové finále okorení súboj sestier

Finálová séria Hyundai extraligy florbalistiek sa začne v sobotu, Papierniková už má istotu zlata! Ktorá ho však napokon získa?

Finálová séria Hyundai extraligy florbalistiek sa začne v sobotu, Papierniková už má istotu zlata! Ktorá ho však napokon získa?

Fotogaléria

Mladšia zo sesterskej dvojice Denisa hrá za Nemšovú, staršia Slávka si oblieka dres nováčika z Partizánskeho, kam sa práve z rodnej Nemšovej dostala riadnou okľukou cez Spišskú Novú Ves.

Devätnásťročná Denisa, ktorá nosí štvorku, nastúpila v tejto sezóne v 24 stretnutiach a nazbierala v nich 33 kanadských bodov (22+11).

O dva roky zrelšia Slávka s číslom 18 absolvovala 23 duelov a musela sa uspokojiť so siedmimi bodmi (3+4).

„Vo florbale všeobecne je mnoho súrodencov, ale málokedy sa stáva, že hrajú v rozdielnych tímoch. No a keď si my dve dokonca môžeme proti sebe zahrať ešte aj finále, tak to je naozaj nevídaná vec,“ uznala Denisa, ktorá už vlani okúsila radosť z titulu.

„Popravde, ešte stále nemôžem uveriť, že sme to spolu s dievčatami dotiahli až do finále. Zrovnať si sily s Nemšovou, majstrom z predchádzajúcej sezóny, bude naozaj náročné. Momentálne si však s dievčatami z Partizánskeho žijeme náš sen a pevne verím, že sa nám ho podarí dosnívať až do vydareného konca,“ vyhlásila Slávka.

„Pre sestru pôjde o novú skúsenosť, je to jej prvé finále. Preto dúfam, že nech to už dopadne akokoľvek, tak si tie zápasy hlavne užijeme a dáme do nich všetko, čo v nás je,“ dodala Denisa.

„Veľa ľudí sa pýta, aké máme so sestrou pocity z toho, že sa vo finále stretneme zoči-voči. Tie moje sú zmiešané, no viem, že jedna druhú budeme podporovať, hoci si neoblečieme rovnaké dresy. Nemšovej prajem veľa šťastia a najmä zdravia, aby sme sa stretli v plných počtoch. Nech vyhrá ten lepší,“ zaželala si Slávka.

Lenka Červená.
Prepne si semafor na zelenú: Ležérny talent sa vo florbalovom finále naštartuje Zobraziť článok

Pre obe kedysi boli iniciačným podnetom školské súťaže. Napriek vekovému rozdielu naskočili na ihrisko takmer naraz. Vážnejšie sa tomuto športu začali venovať zásluhou kouča Petra Tydlačku, legendy florbalu v Nemšovej. Predtým si vyskúšali tenis, kratšie aj futbal, Denisa chvíľku stolný tenis.

„Keď sme hrávali v jednom tíme, na ihrisku sme spolu príliš nevychádzali. Väčšinou každá hrala v inej päťke. V osobnom živote to s nami v detstve tiež nebolo ružové, ale odkedy sa sestra odsťahovala, už nemáme toľko možností liezť si na nervy,“ zasmiala sa Denisa, autorka siedmich gólov Sloveniek na vlaňajších letných MS hráčok do 19 rokov v poľských Katoviciach. Stále býva v Nemšovej, ale už nie s rodičmi Naďou a Slavomírom.

„Čím sme staršie, tým lepšie spolu vychádzame. Boli medzi nami aj temné chvíle, no tých krásnych je omnoho viac,“ potvrdila Slávka, ktorá žije v Ilave. Florbal už berie skôr ako hobby, sestre nezávidí úspechy trebárs v podobe prieniku do reprezentácie: „Práve naopak: som šťastná, že sa jej darí. Teší ma, že rozvíja svoj talent aj na medzinárodnej úrovni.“

Obe sestry Papiernikové boli na ihrisku vo všetkých štyroch doterajších tohtosezónnych vzájomných konfrontáciách Nemšovej s Partizánskym. Z pohľadu prvého spomenutého tímu sa postupne skončili 2:5, 4:3, 5:3 a 6:7.

Črtá sa dramatické finále! Rodičia pred ním mali dostatok príležitostí natrénovať si vnútorné zvládanie tejto zvláštnej situácie. „Keď hrajú proti sebe, tak pol srdiečka fandí jednej a pol narovnako tej druhej. Inak to ani nejde,“ vyriešila dilemu Naďa Papierniková.

„Pre nás ako rodičov je nesmierna česť, že obe naše dievčatá postúpili do finále. Sme na ne s manželom veľmi hrdí. Vďaka tomu bude pre nás akýkoľvek výsledok potešením,“ zdôraznila mama dvoch finalistiek.

NTS FK-ZŠ Nemšová v semifinále vyradil Spišskú Novú Ves, ktorá bola po dlhodobej fáze o dve priečky nad ním. FBK Harvard Partizánske si poradil s vicemajstrovským Pruským, lídrom tabuľky po základnej časti a nadstavbe určujúcej definitívne zloženie play-off.

Tomáš Kvasnica (vpravo) sa ujal vedenia súťaže o najrýchlejší gól.
Novým lídrom súťaže je Kvasnica: Stačila mu sekunda a veteránovi uchmatol šek Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});