Cyklista Peter Sagan o živote bez pretekania: Čo mi bude chýbať a čo vôbec nie?!

Úprimné slová! Peter Sagan (33) sa v rozhovore pre Eurosport otvoril v súvislosti s koncom kariéry vo svete cestnej cyklistiky. Ako sám ...
  • Zdroj: fcb/PetoSagan

Úprimné slová! Peter Sagan (33) sa v rozhovore pre Eurosport otvoril v súvislosti s koncom kariéry vo svete cestnej cyklistiky. Ako sám priznal, pretekanie v profesionálnom pelotóne mu chýbať nebude, no stále má určité ambície, ktoré by chcel naplniť.

FOTOGALÉRIA: Peťo Sagan

Momentálne preto sústreďuje svoju pozornosť na nadchádzajúce OH, ktoré sa budú v roku 2024 konať v Paríži.

Sagan po konci aktuálnej sezóny odíde zo sveta World Tour cyklistiky, no na OH v Paríži 2024 by rád zabojoval o medailu v úplne inej kategórii.

„Ako junior som v jednom kuse striedal horský bicykel s tým cestným, no potom prišiel čas rozhodnúť sa. Keď mi v Liquigase ponúkli profesionálnu zmluvu, hneď som ju zobral. Povedal som si, že ak mi to vo svete cestnej cyklistiky nepôjde, stále sa môžem kedykoľvek vrátiť k tej horskej. Som presvedčený, že som spravil správne rozhodnutie, no horský bicykel bol vždy moja obrovská vášeň. Riadim sa zásadou, že prácu si musím užívať. Mojím snom je preto participovať na OH 2024 v Paríži, kde by som sa chcel predstaviť práve na horskom bicykli. Bude to výzva,“ uviedol Sagan, ktorý si dobre uvedomuje, že miestenku na prestížnom športovom podujatí nemá vôbec istú.

Peter Sagan by rád štartoval v horskej cyklistike na OH v Paríži.
Peter Sagan o miestenke na OH do Paríža: Toto je moja jediná šanca Zobraziť článok

„Dostať sa na OH bude veľmi ťažká vec. Musím sa najskôr kvalifikovať a možno potom pôjdem na hry do Paríža,“ dodal
Tourminátor, ktorý súťažil v kategórii horských bicyklov aj na OH v Riu 2016.

V súvislosti s koncom jednej etapy svojho života však pridal úprimné vyznanie. Pretekanie ako také mu chýbať nebude, no na ľudí a zážitky, ktoré na World Tour úrovni zažil, bude spomínať zrejme do konca života.

Slovenský cyklista Peter Sagan (vľavo).
Legendárny tréner Kamil Haťapka o Saganovej poslednej sezóne: Chcel vyhrávať, no len sa vozí v pelotóne Zobraziť článok

„Bude mi chýbať moja skupina ľudí a priateľov, pretekanie však nie. Často som bol s mojimi ľuďmi na cestách celé týždne. Presúvať sa stále hore-dole nie je zábava, no keď máte okolo seba priateľov, tak je to v pohode. Aj keď som bol veľa dní mimo domova, na toto obdobie budem mať krásne spomienky - na všetky tie žarty, spoločný smiech a všetky ostatné spoločné aktivity. To je zrejme jediné, čo mi bude naozaj chýbať,“ uzavrel Sagan.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});