Šimon Petráš si po deviatich rokoch opäť oblečie národný dres: Ramsayho som zatiaľ videl iba v telke!

Premiérová pozvánka! Hoci oficiálna príprava pred májovým štartom majstrovstiev sveta v Rige sa začne až na Veľkú noc, niektorí hráči ...
  • Zdroj: archív Š.P.

Premiérová pozvánka! Hoci oficiálna príprava pred májovým štartom majstrovstiev sveta v Rige sa začne až na Veľkú noc, niektorí hráči od pondelka zarezávajú v Bratislave, aby sa po klubovej sezóne udržiavali v kondícii.

Medzi nimi je aj útočník Trenčína a piaty najlepší strelec ligy Šimon Petráš (27). V rozhovore pre Nový Čas prezradil, že ho nominácia milo prekvapila, a aj to, že trénera Craiga Ramsayho (72) doposiaľ videl iba v televízii.

FOTOGALÉRIA: Šimon Petráš

Čo hovoríte na premiérovú pozvánku do národného tímu na záverečnú prípravu na májový šampionát v lotyšskej Rige?

Vôbec som to nečakal a veľmi milo ma potešil telefonát od asistenta trénera Craiga Ramsayho Petra Frühaufa, ktorý mi oznámil, že ma pozývajú do prípravy na majstrovstvá sveta. Je to pre mňa určité zadosťučinenie po tejto sezóne v Trenčíne a urobím maximum, aby som nesklamal dôveru trénerov a ukázal sa v čo najlepšom svetle.

Pre vás to bude debut v seniorskej reprezentácii, a to máte už 27 rokov. Čakali ste, že pozvánka príde skôr?

Vôbec som sa nad tým takto nezamýšľal. Predošlé dve sezóny som navyše strávil v prvej lige v drese Žiliny a nomináciu do národného tímu ja neovplyvním. Ja si teraz veľmi cením, že som dostal šancu a popasujem sa o ňu, ako najlepšie viem.

Budete mať aj nejakú trému, keď budete v kabíne sedieť vedľa bronzových medailistov ako Hrivík, Cehlárik a ďalších?

Asi nie. Niektorých chalanov osobne poznám, s Hrivíkom som vlani trénoval v Žiline, ale určite tam bude rešpekt a budem sa môcť od nich niečo priučiť. Bude to pre mňa nová skúsenosť.

Doposiaľ ste trénera Craiga Ramsayho videli iba v televízii, teraz vám bude dávať pokyny na ľade...

(Smiech.) Áno, osobne ho nepoznám, iba z televízie. Bude to pre mňa nová skúsenosť i výzva. Ako som už spomínal, chcem sa ukázať v dobrom svetle a potvrdiť oprávnenosť nominácie.

Dostať sa do konečnej nominácie a cestovať na šampionát by bol zrejme obrovský splnený sen.

To by bola obrovská paráda, ale vôbec na to nemyslím. Pôjdem v kempe deň po dni a uvidíme, ako to dopadne.

Vy sa do národného mužstva vraciate po dlhých deviatich rokoch, v roku 2014 ste štartovali na šampionáte do 18 rokov. Ako si na to spomínate?

Bolo to už dávno, ale mám na ten turnaj krásne spomienky. Mať na sebe po takom dlhom čase opäť národný dres, hoci zatiaľ iba tréningový, je skvelý pocit.

Vráťme sa ešte ku klubovej sezóne, po dvoch rokoch v prvej lige ste sa vrátili do extraligy a patrili ste nielen medzi najlepších hráčov Trenčína, ale celej ligy. Dokonca ste boli piatym najlepším strelcom s 26 zásahmi...

Z osobného hľadiska som spokojný so svojím účinkovaním v Dukle. Som rád, že som po dvoch rokoch opäť hral extraligu. Mrzí ma však to, že sme s mužstvom nepostúpili do štvrťfinále. Určite bolo v našich silách zdolať Michalovce.

Budete aj v novom ročníku obliekať dres Dukly, alebo máte iné ponuky aj zo zahraničia?

Mám v Trenčíne ešte opciu na jeden rok, ktorú si klub uplatnil, takže ak sa nič nepredvídané nestane, tak ostávam v Dukle.

 

Trénuje zatiaľ šestica

Zatiaľ so šiestimi hokejistami, ktorým sa predčasne skončila klubová sezóna, odštartoval v pondelok neoficiálny kemp reprezentácie pred ostrým štartom prípravy na majstrovstvá sveta.

V Bratislave momentálne trojica brankárov Šimon Latkóczy, Eugen Rabčan, Matej Tomek a trio útočníkov Viliam Čacho, Marek Hrivík a Šimon Petráš.

Postupne sa k nim budú pridávať ďalší hráči.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});