Čo sa to deje v stajni F1: Je zradca vo Ferrari Kimiho parťák?

Čo sa to deje vo Ferrari? Túto otázku si už pár mesiacov kladú priaznivci tímu z Maranella. V seriáli MS formuly 1 sa mu nedarí už dlhšie. ...
  • Zdroj: getty images

Čo sa to deje vo Ferrari? Túto otázku si už pár mesiacov kladú priaznivci tímu z Maranella. V seriáli MS formuly 1 sa mu nedarí už dlhšie. Navyše sa v talianskej tlači objavilo priveľa interných informácií...

FOTOGALÉRIA: Ferrari

Nečudo, že sa rozbehlo pátranie na viacerých frontoch a výsledok mnohých prekvapil a zaskočil. Všetko nasvedčuje tomu, že zradca vo Ferrari by mohol byť blízky priateľ bývalého jazdca stajne Kimiho Räikkönena.

Konkrétne sa spomína meno Gino Rosato, ktorý taliansky tím nedávno opustil, hoci mu slúžil od roku 1991 s päťročnou prestávkou až do tohto roku. Rosato pracoval po boku Michaela Schumachera a Felipeho Massu a potom nadviazal blízke priateľstvo s Kimim Räikkönenom. Jeho vzťah s Fínom bol až taký dobrý, že sa stal aj krstným otcom Kimiho dieťaťa. Prvé správy hovorili o tom, že Rosato opustil Ferrari, pretože nesúhlasil so smerom, ktorý tím stanovil. Eurosport France však teraz vyrukoval s informáciou, že Rosato by mohol byť jedným zo zradcov, ktorí pustili správy do talianskej tlače.

Dve veľké postavy F1,  Fernando Alonso (vľavo) a Max Verstappen (vpravo).
Šéf Veľkej ceny Austrálie chce zmeniť formu pretekov: Pôjde sa pod umelým osvetlením? Zobraziť článok

Podľa denníka Auto Motor und Sport Rosato a jeho kolegovia prezradili talianskym novinárom informácie o zmluvách inžinierov a podrobnostiach dohody technického riaditeľa Enrica Cardileho. Noviny uvádzajú, že niekto má v tíme svoje vlastné ciele.

Britský pilot Lewis Hamilton.
Mastná pokuta pre trojnásobného šampióna F1: Urážanie Lewisa Hamiltona ho vyjde poriadne draho Zobraziť článok

Medzitým je to však najmenší problém talianskeho tímu, keďže po prvých dvoch tohtoročných veľkých cenách možno konštatovať, že Ferrari nemôže konkurovať Red Bullom a dokonca ani autám Aston Martin.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});