Medzi amatérmi to celé vytrieskal, teraz ide o úroveň vyššie: Veselík dostal životnú šancu

Veľká smola postihla medzi profesionálmi nezdolaného Jana Fajka, ktorý musel z osobných dôvodov odstúpiť z EUROGOLD pyramídy o 30-tiscí eur.
  • Zdroj: rfarena

Veľká smola postihla medzi profesionálmi nezdolaného Jana Fajka, ktorý musel z osobných dôvodov odstúpiť z EUROGOLD pyramídy o 30-tiscí eur.

FOTOGALÉRIA: Jan Veselík

Jeho miesto v tíme rapera Marpa zaujme Jan Veselík, ktorý má za sebou úspešnú amatérsku kariéru. Podarí sa mu preraziť aj v jeho doposiaľ najväčšej kariérnej výzve. Odpoveď spoznáme na turnaji RFA 9 v Prievidzi. Lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

Práca, tréning a turistika

MMA je šport, ktorý sa stále len vyvíja a uživiť sa ním naplno dokáže len tá najužšia špička. Mnoho bojovníkov musí popri tréningoch a zápasoch chodiť do práce. To je aj prípad Honzu Veselíka, ktorému preto veľa voľného času nazvyš nezostáva.

Český boxer Matěj Nuska.
Keď sa rozbehne, už ho nič nezastaví: Mašinu Matěja Nusku v Prievidzi preverí slovenský talent Zobraziť článok

„Medzi prácou a tréningom mi veľa voľného času nezostáva. Ak sa nájde chvíľa, tak trávim čas turistikou po horách. Najčastejšie v Beskydách,“ popísal aktivity, ktorým najviac venuje svoj čas.

Skvelá amatérska kariéra a neúspešný vstup medzi profesionálov

Jan Veselík je odchovancom JMFS Havířov pod vedením Jakuba Müllera. V tomto gyme je mnoho skvelých bojovníkov na amatérskej scéne, na ktorej sa bojovníci vyzápasia, naberú skúsenosti a vstúpia medzi profesionálov ako hotoví fighteri. Veselík vyhral majstrovstvá Európy amatérov v organizácii GAMMA a mal všetky predpoklady na to, aby odštartoval svoju profi kariéru.

Slovenská nádej postojovej scény Jacob Mikula mieri do ďalšieho zápasu.
Tréner ho musí priväzovať na reťaz: Jacob Mikula chce bojovať s najlepšími, má ideálnu príležitosť Zobraziť článok

Tá sa ale nezačala ideálne a aj keď grapplera Limu dokázal vziať na zem, Brazílčan ho vždy dokázal pretočiť. Pár sekúnd pred koncom Veselíkovi dokonca nasadil škrtenie, ktoré český bojovník hrdinsky chcel vydržať až do záverečného klaksónu a nech sa uspať.

„Ten zápas ma vôbec nemrzí. Bilancia ma vôbec nezaujíma. Milujem ťažké výzvy a ak mám pocit, že som do zápasu vložil všetko, tak výhra je len čerešničkou na torte. Radšej prehrám s niekým silným, než by som mal poraziť niekoho slabého. Jediné, čo ma mrzí, že nebolo viacej času na prípravu,” zhodnotil svoj prvý a doposiaľ jediný štart medzu profesionálmi.

Tina strávila deň s bojovníkmi.
Posunula ich na ďalšiu úroveň: Tina strávila deň s bojovníkmi, naspieva im nástupovku? Zobraziť článok

Najväčšia výzva preňho vôbec

Výkon proti veľmi kvalitnému Brazílčanovi to ale vôbec nebol zlý a aj vďaka nemu si zaslúžil dostať jedinečnú príležitosť. Ako náhradník za Jana Fajka nastúpi do EUROGOLD pyramídy o 30 000 eur na turnaji RFA 9 v Prievidzi. „Podľa mňa by to mohla byť zatiaľ najväčšia výzva vôbec. Neskutočne sa na to teším a jedinú obavu, ktorú mám, je, že by som svojím výkonom sklamal môj tím. Urobím všetko pre to, aby sa to nestalo,“ odhodlane vyhlásil Jan Veselík.

V pyramíde však podľa papierových predpokladov nepatrí k najväčším favoritom a sám si uvedomuje, že víťaz môže byť len jeden. „Bude to veľká skúsenosť a výsledok môže veľa vecí zmeniť. Určite sa budem ďalej venovať MMA bez ohľadu na výsledok pyramídy,“ prisľúbil, že ho v klietke pod MMA pravidlami bude vídavať často aj po skončení pyramídy.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});