Keď sa rozbehne, už ho nič nezastaví: Mašinu Matěja Nusku v Prievidzi preverí slovenský talent

Český thai boxer Matěj Nuska mieri do ďalšieho zápasu a opäť sa predstaví pred prievidzským publikom.
  • Zdroj: RFA

Český thai boxer Matěj Nuska mieri do ďalšieho zápasu a opäť sa predstaví pred prievidzským publikom.

FOTOGALÉRIA: Matěj Nuska

Naposledy na turnaji RFA 6 ukončil neporaziteľnosť Tomáša Gurtlera a teraz si brúsi zuby na slovenského nádejného bojovníka Jacoba Mikulu, ktorý robí míľové pokroky každým jedným zápasom. Zápas sa uskutoční na RFA 9 už 22. apríla. Lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

Domáci kutil, ktorého boj nesmierne baví

Okrem toho, že bojovníci trávia veľké množstvo času na tréningoch v telocvični, mnohí z nich majú aj koníčky, ktoré absolútne nesúvisia so športom ako takým. Presne to je aj prípad Matěja Nusku, ktorý sa pustil do veľkej prerábky. „Vo svojom voľnom čase prerábam 250 rokov starý zrub,“ prezradil svoju najväčšiu voľnočasovú aktivitu.

Mnohí zápasníci majú vo svojej kariére ambíciu čo najrýchlejšie vystúpiť na vrchol a stať sa najlepším bojovníkom na svete. U Matěja, ktorý je v bežnom živote veľmi skromný a pokorný chalan, je to inak. „Ambície mám také, že pokým zdravie a zápal dá, budem zápasiť ďalej,“ povedal Nuska, pre ktorého je najdôležitejšie užívať si jednotlivé zápasy a vyhýbať sa zraneniam.

Prievidza mu vyhovuje

Matěj Nuska má za sebou medzi profesionálmi 37 zápasov, z ktorých si odniesol skóre 26-11. Ostrieľaný český bojovník sa už raz v Prievidzi predstavil a bolo to na turnaji RFA 6. Vo veľmi peknom a divácky atraktívnom zápase zdolal na body Tomáša Gurtlera, ktorý bol do zápasu s Nuskom neporazený.

Tentokrát sa do Prievidze opäť vráti, aby zastavil ďalšiu nádej slovenskej postojovej scény. Na galavečeri RFA 9 vyzve 22. apríla Jacoba Mikulu, ktorý naposledy famózne otočil už prehratý zápas s Petrom Štangom knokautom v posledných sekundách 3. kola.

Vôbec ho nepoznám

Nuska si zo súpera veľkú hlavu nerobí a do zápasu pôjde s tým, že ani nevie, kto vlastne oproti nemu stojí: „Súpera ani nemám podľa čoho hodnotiť. Nepoznám ho,“ povedal o Jacobovi Mikulovi, ktorého na česko-slovenskej postojovej ani neeviduje. „Idem predviesť krásny zápas a ak súper dá, tak aj poriadnu štípanú,“ doplnil český thai boxer.

Pri vyjadrení na adresu Mikulu bol ako obvykle skromný a jeho nadchádzajúci zápas berie čisto len zo športového hľadiska. „Nie som v pozícii, aby som niekomu niečo odkazoval. Som športovec a idem predviesť to, čo mi ide najlepšie,“ vyhlásil Matěj Nuska, ktorý vôbec nie je fanúšikom akéhokoľvek trash-talku či vyhlasovania o tom, ako súpera zničí.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});