Vůjtek o rozhodnutí nevolať hráčov z KHL: V NHL hrá mnoho Rusov a Ovečkinovi tlieskajú postojačky!

Bývalý reprezentačný tréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek (75) reagoval na rozhodnutie SZĽH nevolať hráčov pôsobiacich v ruskej ...
  • Zdroj: TASR

Bývalý reprezentačný tréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek (75) reagoval na rozhodnutie SZĽH nevolať hráčov pôsobiacich v ruskej KHL do národného tímu na MS 2023. Pozrite sa na NHL, hrá tam mnoho Rusov a Ovečkinovi tlieskajú postojačky!

FOTOGALÉRIA: KHL a repre

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) nedávno definitívne rozhodol, že hráči pôsobiaci v KHL nemôžu štartovať v reprezentácii. Na majstrovstvách sveta v Lotyšsku a Fínsku tak nebude hrať viacero opôr pôsobiacich v kluboch KHL. Čo si o tomto rozhodnutí myslí bývalý reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek?

„Hokej je šport a pokiaľ hráči na to majú výkonnosť, asi by na majstrovstvá sveta mali ísť," uviedol uznávaný odborník pre Pravdu. „Každý vie, že som tam odtrénoval niekoľko sezón, dnes by som tam nešiel. Je to však každého osobná vec."

Bronzový medailista z Pekingu Patrik Rybár.
Je to oficiálne: Patrik Rybár podpísal novú zmluvu v Rusku Zobraziť článok

Český tréner premostil na zámorskú NHL, v ktorej naďalej pôsobia ruské hviezdy. Pritom USA a Rusko sú politicky a diplomaticky doslova "na nože". „Pozrite sa na NHL, je tam mnoho Rusov a nikomu v Amerike to neprekáža. Naopak, Alexandrovi Ovečkinovi postojačky tlieskajú. Pritom sú prakticky s Ruskom vo vojnovom stave. Hráčov z KHL neodsudzujem. A čo povedať na rozhodnutie zväzu? Bol tam silný tlak politikov, inak to asi ani nešlo," dodal Vladimír Vůjtek.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});