SFZ reaguje na článok v Novom Čase o talentovanej Nelly Lašovej: Do repre volajú Slovákov z cudziny!

Jasný postoj! SFZ zareagoval na februárový článok Nového Času o čitateľke Paule Lašovej (44) zo Žiliny, ktorej dcéra Nelly (15) nedávno ...

Jasný postoj! SFZ zareagoval na februárový článok Nového Času o čitateľke Paule Lašovej (44) zo Žiliny, ktorej dcéra Nelly (15) nedávno reprezentovala Anglicko v príprave na ME do 16 rokov v Portugalsku.

Fotogaléria

„Skauting u nás v dievčenskom futbale nie je na takej úrovni, aby sme siahali do všetkých týchto zahraničných klubov. Vieme, že šikovné Slovenky sú roztrúsené a že je ich veľa. Viac-menej je to však len o tom, že sa nám ozvú rodičia alebo starí rodičia. Dvere majú všetci otvorené, my však nemáme prostriedky na to ich vystopovať,“ uzavrel Jelšic.

Talenty spoza hraníc

Za posledné roky sa v mládežníckych výberoch Slovenska objavilo viacero zahraničných futbalistov so slovenskými koreňmi. Azda najzaujímavejším menom bol Francúz Johan Morel. Krajina pod Tatrami je totiž rodiskom jeho mamy, takže sa cíti byť ku Slovensku naviazaný. „Reprezentujem Slovensko a vždy budem. Žiadnu inú krajinu,“ povedal Morel v roku 2021 na zraze reprezentantov do 19 rokov.

Ďalším prírastkom bol napríklad Fares Shoudeiwa, ktorý sa narodil v Banskej Štiavnici slovenskej mame a jemenskému otcovi.

Bývalý nemecký futbalista Andreas Brehme s partnerkou Susanne.
Futbalový majster sveta je hitom internetu: Omylom natočil polonahú partnerku! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});