SFZ reaguje na článok v Novom Čase o talentovanej Nelly Lašovej: Do repre volajú Slovákov z cudziny!

Jasný postoj! SFZ zareagoval na februárový článok Nového Času o čitateľke Paule Lašovej (44) zo Žiliny, ktorej dcéra Nelly (15) nedávno ...

Jasný postoj! SFZ zareagoval na februárový článok Nového Času o čitateľke Paule Lašovej (44) zo Žiliny, ktorej dcéra Nelly (15) nedávno reprezentovala Anglicko v príprave na ME do 16 rokov v Portugalsku.

Fotogaléria

Jozef Jelšic (43), hlavný reprezentačný tréner dievčat do 17 rokov, preto vyzýva ďalších rodičov: „Šikovné baby majú u nás vždy dvere otvorené!“

Za anglickú repre odohrala Nelly Lašová 3 zápasy proti Taliansku, Holandsku a Nemecku, no jej rodina dúfa, že eventuálne by mohla reprezentovať aj Slovensko.

Táto možnosť bola na spadnutie, tréner Jelšic však vysvetľuje, prečo sa tak ešte nestalo. „V poslednej dobe sa nám ozývali rôzne hráčky napríklad z Paris Saint-Germain, Underlechtu alebo napríklad aj z Chicaga... Ako sme sa dočítali v Novom Čase, Nelly je jednou z ďalších hráčok, o ktorej sme zistili, že je vonku. Chceli sme ju zobrať na kvalifikáciu na ME do 17 rokov, pretože všetky tieto zahraničné hráčky sú pre nás dôležité. Sú totiž iné ako máme u nás - lepšie trénované a majú väčšiu kvalitu,“ vysvetlil Jelšic pre náš denník s tým, že zatiaľ to SFZ s Lašovou nevyšlo, ale napriek tomu zostávajú v kontakte.

„Problém je, že ona už nastúpila za Anglicko na nedávnom development turnaji. Ak by sa preto rozhodla zasiahnuť do kvalifikácie na ME so Slovenskom, nemohla by sa reálne vrátiť a hrávať za Anglicko. Jej mama sa preto rozhodla počkať, či ju anglická repre bude nominovať na ďalší kvalifikačný cyklus. Nechcú si tam zavrieť dvere, čo my rešpektujeme,“ uviedol Jelšic a pridal ešte jednu výzvu.

Slovenský obranca Milan Škriniar v drese Interu Miláno.
Škriniar upadol do nemilosti fanúšikov Interu: Chodí za lekármi PSG? Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});