Pezinok po roku opäť patril džudu: Talentom z tatami tlieskal aj veľvyslanec Japonska

Už po 34. raz sa v Pezinku stretli talenty jedného z najstarších bojových umení – džuda. Na medzinárodnom mládežníckom turnaji Grand ...
  • Zdroj: archív J.T.

Už po 34. raz sa v Pezinku stretli talenty jedného z najstarších bojových umení – džuda. Na medzinárodnom mládežníckom turnaji Grand Prix Pezinok bojovalo 730 pretekárov a pretekárok z Česka, Poľska, Maďarska, Rakúska, Ukrajiny a Slovenska o 67 medailových kolekcií.

FOTOGALÉRIA: Džudo

Talentom z tatami tlieskal aj veľvyslanec Japonska, ktoré je kolískou tohto športu, jeho excelencia Makoto Nakagawa.

Súťažilo sa v kategóriách mini, mladší žiaci, starší žiaci a dorastenci. Tí najlepší – ocenili 260 výnimočných individuálnych výkonov - prevzali medaily od ďalšieho vzácneho hosťa tohto sobotného podujatia – prezidenta Európskej federácie judoa (EFJ) László Tótha, ktorý sa v Pezinku stretol aj so šéfom slovenského džuda (SJF) Pavlom Krejčím a zástupcom Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Gáborom Asványim.

Michal prelomil pomerne dlhé mlčanie.
Kyselica prelomil mlčanie o vzťahu s Petrou Vlhovou: Rozchod či spoločná dovolenka? Zobraziť článok

V závere pracovného stretnutia odovzdal podpredsedovi slovenského džuda, a súčasne trénerovi 1. Judo Clubu Pezinok, Jozefovi Tománkovi ml. ocenenie za výrazné úspechy za rok 2022 na podujatiach majstrovstiev Európy a majstrovstiev sveta dorastencov.

Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie sa uznieslo, že hráči z KHL nebudú do konca sezóny súčasťou národného tímu.
Zväz definitívne rozhodol o hráčoch z KHL: Posilnia Slovensko na MS? Zobraziť článok

„V prvom rade ma nesmierne teší záujem detí o tento krásny šport. Ako spoluorganizátor mám radosť z vysokej účasti a aj kvality tohto turnaja, ktorá sa každom rokom zvyšuje. Verím, že slovenské džudo je po novým vedením na vzostupe,“ povedal J. Tománek, ml., ktorého dorastenci vlani získali 15 medailí z európskych pohárov, jednu z majstrovstiev Európy a dve z majstrovstiev sveta.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});