Nedvěd a spol. čaká rozhodnutie súdu: Čo hrozí funkcionárom Juventusu?

Súd v Turíne sa začal zaoberať prípadom futbalového Juventusu a jeho predstaviteľov vrátane bývalého viceprezidenta Pavla Nedvěda pre ...
  • Zdroj: SITA/AP

Súd v Turíne sa začal zaoberať prípadom futbalového Juventusu a jeho predstaviteľov vrátane bývalého viceprezidenta Pavla Nedvěda pre obvinenie z falšovania účtovníctva.

Podľa agentúry Reuters potrvá niekoľko mesiacov, kým sudca Marco Picco rozhodne, či nariadi proces. Po včerajšom vypočutí súd odročil pojednávanie prípadu na 10. mája.

Žalobcovia navrhli poslať bývalého šéfa Juventusu Andreu Agnelliho, Nedvěda a ďalších deväť osôb aj samotný klub pred súd vlani v decembri. Podľa vyšetrovateľov si vedenie najúspešnejšieho talianskeho celku v minulých rokoch bralo protiprávne provízie z prestupov futbalistov a investorom vykazovalo falošné zisky. Rovnakému obvineniu čelil klub už vlani, keď bol oslobodený od viny.

Za zatvorenými dverami pojednávali predovšetkým procesné záležitosti prípadu. Súd zároveň pristúpil na návrh niektorých menších akcionárov Juventusu, aby im v prípade uznania viny klub a audítorská spoločnosť Ernst & Young museli vyplatiť odškodné.

V talianskej lige už Juventus trest dostal. V januári mu športový tribunál odobral 15 bodov v tomto ročníku. Nedvěd dostal osemmesačný zákaz pôsobenia vo futbale, Agnelli dostal dvojročný dištanc. Obaja vlani v novembri spoločne s celým vedením klubu kvôli afére odstúpili z funkcií.

V minulom týždni sa z prípadu stiahol jeden z troch žalobcov Ciro Santoriello kvôli videu z roku 2019, na ktorom o sebe vyhlasuje, že je fanúšikom Neapola a nenávidí Juventus.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});