Hokejový útočník Adam Sýkora si predĺži sezónu v zámorí: Maturita? Čaká ma iná škola!

Jedno oko plače, druhé sa teší. Hokejový útočník Adam Sýkora (18) je síce sklamaný, že jeho Nitra vypadla vo štvrťfinále s Košicami, ...
  • Zdroj: Getty Images

Jedno oko plače, druhé sa teší. Hokejový útočník Adam Sýkora (18) je síce sklamaný, že jeho Nitra vypadla vo štvrťfinále s Košicami, ale následne dostal pozvánku do zámoria, kde ho jeho kmeňová organizácia NY Rangers povolala do farmárskeho celku Hart­ford v AHL.

FOTOGALÉRIA: Adam Sýkora

V rozhovore pre Nový Čas prezradil, kedy odlieta, aké má s ním klub plány a aj to, či sa predstaví na májovom šampionáte v Lotyšsku.

Je pravda, že vedenie NY Rangers vás po vypadnutí s Nitrou v play-off povolalo do zámoria?

Áno, je to tak. Momentálne sa vybavujú potrebné formality na môj odlet. Vyzerá to tak, že v pondelok alebo v utorok odcestujem do New Yorku.

Už viete, aké majú s vami Jazdci z Rangers plány?

Mal by som sa pripojiť k ich farmárskemu tímu Hartford, ktorý hrá v nižšej lige AHL a momentálne bojuje o postup do play-off. Takže sám ešte presne neviem, či už nastúpim v závere základnej časti, alebo až v play-off. Všetko je to veľmi čerstvé, takže tiež čakám na konkrétnejšie informácie.

Potešilo vás to, že vás vedenie NY Rangers oslovilo?

Samozrejme. Veľmi si to cením, že si môžem predĺžiť sezónu po vypadnutí s Nitrou a hlavne nabrať skúsenosti. Bude to pre mňa veľká škola a som vďačný za každú takúto príležitosť.

S OTCOM: Bývalý hokejista Nagy podporuje svoju dcérku.
Dcéra majstra sveta Ladislava Nagya Petra: Dala si najkrajší darček k narodeninám! Zobraziť článok

Spomínate aj vypadnutie s Nitrou vo štvrťfinále proti Košiciam. Dá sa už teraz povedať, že to bol nateraz váš posledný zápas v drese Corgoňov?

Áno, je to tak, pretože od novej sezóny už budem v organizácii Rangers, taká vlastne bola aj dohoda. Vypadnutie s Košicami bol pre mňa smutný zážitok, pretože sa nateraz končí moje sedemročné pôsobenie v Nitre. Na druhej strane sa chcem klubu poďakovať za všetko, čo pre mňa urobil. Cítil som sa tam fantasticky, spoznal množstvo skvelých ľudí a verím, že budem v zahraničí robiť dobré meno nitrianskemu hokeju.

Ešte v decembri ste boli na chvoste tabuľky, napokon ste pri troche šťastia mohli postúpiť až do semifinále…

Na to, ako bola sezóna zle rozbehnutá a strácali sme z posledného miesta pred Vianocami na Prešov až deväť bodov, to ešte dobre dopadlo. Po príchode trénera Stavjaňu a gólmana Kašíka išla naša forma výrazne nahor a myslím si, že sme Košice dobre potrápili.

Vráťme sa ešte k zámoriu, myslíte si, že existuje šanca, že by ste mohli v závere základnej časti absolvovať debut aj v NHL v drese NY Rangers?

Myslím si, že nie.

Sledujete na diaľku výkony mužstva?

Jasné. Teraz sa chalanom darí, dobre sa posilnili a verím, že pôjdu v play-off na celkové víťazstvo.

Na megaihrisko Športuj Slovensko prišli deti s rodičmi z celého Slovenska.
Stovky detí na Športuj Slovensko ukázali radosť z pohybu Zobraziť článok

Ste v nejakom kontakte s gólmanom Jarom Halákom, ktorý je dvojkou tímu?

Nie, vôbec.

Keďže teraz cestujete do zámoria, ako to vyzerá s vašou účasťou na májovom svetovom šampionáte v Lotyšsku?

Neviem, aká je dohoda s vedením Rangers a hokejovým zväzom o mojej účasti na MS. Teraz sa sústredím na zámorie, chcem sa v Hartforde ukázať v dobrom svetle a potom sa uvidí, čo bude ďalej.

Cestujete sám či s priateľkou?

Idem sám.

Nedávno ste mali písomné maturity, ako to bude s tými ústnymi, keďže v máji budete buď v zámorí, alebo na šampionáte?

To je tiež dobrá otázka. Možno bude šanca maturovať online, ak nie, tak to budem potom riešiť. Nemôžem byť na dvoch miestach naraz.

Na snímke autor prvého gólu Zach Osurn (Michalovce).
Veľká senzácia je na svete: Michalovce vystavili Slovanu štvrťfinálovú stopku! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});