Zaslúžená odmena pre fínskeho brankára: Pred štadiónom v Nashville mu postavili sochu!

Obdivuhodné. Pekka Rinne (40) má ako jediný hráč Nashvillu Predators z NHL vyradený dres pod stropom arény, v organizácii z Tennessee ...
  • Zdroj: TASR/AP

Obdivuhodné. Pekka Rinne (40) má ako jediný hráč Nashvillu Predators z NHL vyradený dres pod stropom arény, v organizácii z Tennessee strávil celkovo 16 sezón a je šiesty v počte odohraných zápasov v klubovej histórii. Manažment sa preto fínskemu odvďačil tým, že mu pred štadiónom postavil sochu.

FOTOGALÉRIA: Socha Pekku Rinneho

Do Nashvillu bol Rinne draftovaný v roku 2004 a od ročníka 2008/09 chytal za Predators pravidelne. Kariéru ukončil po sezóne 2020/21, keď svoj tím doviedol k 10 výhram v 24-och dueloch. Na svojom konte má dokonca aj jeden strelený gól. 

V skratke, ide o najväčšiu legendu v klubovej histórii Nashvillu, ktorá celkovo nastúpila na 683 zápasov základnej časti najlepšej hokejovej ligy sveta. Z toho dôvodu Predators pred domácim stretnutím proti Seatllu odhalili majestátnu sochu fínskeho brankára. 

„Je to neuveriteľná pocta," povedal Rinne po odhalení sochy na jeho počesť. „Myslím si, že mi to stále nedochádza. Veď mám predsa sochu, je to šialené," doplnil prvý európsky brankár NHL, ktorému v Severnej Amerike postavili sochu.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});