Mastná pokuta pre trojnásobného šampióna F1: Urážanie Lewisa Hamiltona ho vyjde poriadne draho

Siahne si hlboko do vrecka. Bývalý brazilský pilot F1 Nelson Piquet (70) musí zaplatiť odškodné v hodnote päť miliónov realov (asi 872-tisíc ...
  • Zdroj: TASR/AP

Siahne si hlboko do vrecka. Bývalý brazilský pilot F1 Nelson Piquet (70) musí zaplatiť odškodné v hodnote päť miliónov realov (asi 872-tisíc eur). Súd ho totiž potrestal za rasistické a homofóbne urážky na adresu sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona (38).

FOTOGALÉRIA: Mastná pokuta za urážky

Piquet v rozhovoroch z roku 2021 urazil Hamiltona hneď niekoľkokrát. Prvýkrát v súvislosti s nehodou s Maxom Verstappenom, ktorého priateľkou je Piquetova dcéra Kelly, počas Veľkej ceny Británie.

Druhýkrát si šampión Formule 1 z rokov 1981, 1983 a 1987 nedával servítku pred ústa, keď opisoval, ako Hamilton v roku 2016 prišiel o titulom v súboji s tímovým kolegom Nicom Rosbergom. Piquet sa síce následne Hamiltonovi ospravedlnil, no britský pilot vyzval, že je nevyhnutné zmeniť „toto zastaralé zmýšľanie".

Vzhľadom na tieto vyjadrenia Piqueta zažalovali hneď štyri ľudskoprávne organizácie kvôli morálnej ujme a požadovali odškodné desať miliónov realov. Súd napokon znížil čiastku o polovicu.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});