Bude mať Manchester United nového majiteľa? Rozprávková ponuka katarského šejka

Ďalší záujemca. Syn bývalého katarského premiéra šejk Džasim bin Hamad Sání má záujem o kúpu futbalového Manchestru United. Podľa serveru ...
  • Zdroj: TASR/AP

Ďalší záujemca. Syn bývalého katarského premiéra šejk Džasim bin Hamad Sání má záujem o kúpu futbalového Manchestru United. Podľa serveru Sky Sports je za slávny klub ochotný zaplatiť päť miliárd libier.

 

Záujem o víťaza rekordných dvadsiatich anglických titulov má však aj fínsky podnikateľ Thomas Zillliacus, upravenú ponuku poslal taktiež britský miliardár a zakladateľ chemickej firmy Ineos Jim Ratcliffe.

FOTOGALÉRIA: Manchester United

Momentálne vlastní United americká rodina Glazerovcov, ktorá sa rozhodla pre predaj klubu v novembri, sedemnásť rokov potom, čo ho v roku 2005 kúpila za 790 miliónov libier. V súčasnosti sa hodnota „červených diablov" cení na päť až šesť miliárd libier.

Ratcliffe prejavil o United záujem už v januári, no podľa BBC chce získať len podiel súrodencov americkej rodiny Glazerovcov, ktorý predstavuje 69 percent. Šejk Džasim však chce mať celý klub pre seba a usiluje sa o zisk stopercentného podielu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});