Kelemen naďalej čaká na prvý bod v NHL, Tatar stále bez istoty play-off

Hokejisti Buffala Sabres zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL nad New Jersey 5:4 a svojmu súperovi tak oddialili postup do play off.
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Buffala Sabres zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL nad New Jersey 5:4 a svojmu súperovi tak oddialili postup do play off.

FOTOGALÉRIA: NHL

Slovenský útočník Tomáš Tatar v drese Devils nebodoval. Bez bodov a výhry bol aj jeho krajan Miloš Kelemen, jeho Arizona prehrala v Colorade 1:3.

New Jersey, ktoré prehralo piaty z posledných šiestich duelov, by si v prípade víťazstva definitívne zaistilo účasť vo vyraďovacej fáze. V Metropolitnej divízii mu patrí druhá priečka dva body za vedúcou Carolinou. Buffalo ukončilo štvorzápasovú sériu prehier a na postupové priečky vo Východnej konferencii stráca šesť bodov.

K víťazstvu ho potiahli Jack Hughes a Alex Tuch, ktorí mali zhodne bilanciu 2+1. Tatar strávil na ľade 12:17 minút a do štatistík si pripísal jednu strelu na bránku a jeden hit.

Dvadsaťtriročný Kelemen nebodoval ani vo svojom piatom zápase v profilige, proti Coloradu odohral 7:56 minút a ku dvom bodyčekom pridal aj dve trestné minúty. Coyotes prehrali tretíkrát po sebe a definitívne prišli o šancu na play off, Colorado vyhralo štyri z uplynulých piatich duelov a patrí mu piata priečka v Západnej konferencii. Avalanche potiahli trojbodoví Nathan MacKinnon a Cale Makar (obaja 1+2).

New York Islanders prehrali s Columbusom Blue Jackets 4:5 po predĺžení. V 61. minúte rozhodol Boone Jenner. "Ostrovania" figurujú na siedmej priečke na východe o tri body pred Pittsburghom, ktorý odohral o zápas menej.

výsledky:
Buffalo Sabres - New Jersey Devils 5:4

Góly: 7. Cozens (Quinn, Peterka), 8. Ta. Thompson (Tuch), 11. Quinn (Cozens, Peterka), 25. Tuch (J. Skinner, Krebs), 37. Tuch (Dahlin, V. Olofsson) – 10. Šarangovič (M. McLeod, Severson), 19. Bahl (J. Hughes, Haula), 46. J. Hughes (Bratt, Bahl), 50. J. Hughes (Hischier, Hamilton)

Columbus Blue Jackets - New York Islanders 5:4 pp 

Góly: 25. J. Gaudreau (Roslovic, Jenner), 29. L. Foudy (Roslovic), 38. K. Johnson, 38. E. Robinson (Bemström, McKown), 61. Jenner (A. Boqvist, J. Gaudreau) – 14. Parise (Fasching), 26. Nelson (Palmieri), 44. Palmieri (Pelech, Mayfield), 48. Nelson (Horvat, Dobson)

Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 3:1

Góly: 13. MacKinnon (Makar, Ničuškin), 47. Makar (MacKinnon, Ničuškin), 52. Compher (Makar, MacKinnon) – 19. Keller (Schmaltz, Moser)

Ani samotný strelec Patrik Bečka nemohol uveriť tomu, čo sa mu podarilo.
Spoluhráči neverili vlastným očiam! Žilinčan napodobil legendárneho Pavla Demitru Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});