Internacionáli reagujú na remízu s Luxemburskom: Calzona ako z inej planéty

Mizerný štart do kvalifikácie ME 2024! Bezgólová remíza s Luxemburskom v úvode kvalifikácie ME 2024 nápadne pripomína situáciu spred ...
  • Zdroj: dk

Mizerný štart do kvalifikácie ME 2024! Bezgólová remíza s Luxemburskom v úvode kvalifikácie ME 2024 nápadne pripomína situáciu spred dvoch rokov.

FOTOGALÉRIA: Reakcie našich internacionálov na remízu s Luxemburskom

Vtedy vbehla futbalová reprezentácia pod vedením trénera Štefana Tarkoviča (50) do bojov o účasť na MS 2022 podobne šokujúcou remízou na Cypre. Tri dni nato zopakovala nerozhodný výsledok aj v Trnave proti Malte, čo bol začiatok konca postupových nádejí na šampionát do Kataru.

POLOVICA HRÁČOV AKOBY NEHRALA FUTBAL

Dušan Galis (73), bývalý tréner národného tímu SR

Po rečiach o zlepšovaní sa som čakal, že uvidíme dobrý futbal a najmä víťazstvo. Som však strašne sklamaný. Z výsledku, nasadenia a túžby bo úspechu. Možno som mal zlé okuliare, ale nevidel som žiaden nový systém hry, o ktorom sa hovorilo. Mal som pocit, že polovica našich hráčov ešte nehrala futbal.

Oni nevedia, čo je to reprezentácia krajiny. Keď zoberiem, aké sú tlaky na našich trénerov a na neho, tak je všetko ok a ešte nevyhral ani jeden zápas. Keď som videl nasadenie našich legionárov, tak som sa sám seba pýtal, či v zahraničí sú také slabé ligy. Zasa sme tam, kde sme boli. A možno aj hlbšie.

Z hľadiska sa na slovenských reprezentantov valil piskot a bučanie.
Tribúny reprezentantov vypískali! Futbalisti reagujú na hnev fanúšikov Zobraziť článok

CELÉ ZLE, CALZONA AKO Z INEJ PLANÉTY

Milan Lešický (77), bývalý tréner reprezentácie SR 21

Som rozhorčený. Dávno som nevidel futbal v takom zlom prevedení. Je ťažké nájsť jednu dobrú vec. Skoro všetko bolo zlé. Od nominácie cez zostavu, koncepciu a prístup hráčov. Pred 10 rokmi nebolo Luxembursko ani na futbalovej mape. Vidieť, že tréner Calzona nevyrástol u nás a hovorí, ako by bol z inej planéty.

Absolútne nenasiakol našu mentalitu a pohľad na futbal. Je úplne odtrhnutý od reality. My predsa nie sme nejaká rozvojová africká krajina. Vôbec si neuvedomuje, že takýmito vyhláseniami stráca dôveru. Možno bol dobrým asistentom, ale ako hlavný tréner sa ešte iba učí.

Na snímke vpravo útočník Slovenska Róbert Polievka a kapitán Luxemburska Christopher Martins v zápase.
Polievka mohol okoreniť debut gólom: Chýbal kúsok a bol by som hrdina Zobraziť článok

SMIEŠNE DIVADLO HRÁČOV A TRÉNERA

Ľubomír Moravčík (57), bývalý reprezentant

Tréner Slovenska bol asi na inom zápase. Hráčov chválil za snahu. To mi pripadá pritiahnuté za vlasy. Do reprezentácie sa chodí hrať a nie snažiť sa. Snaha je málo. Ak je on spokojný s týmto výkonom, tak to je silná káva. Neviem, či si myslí, že my Slováci žerieme seno, nerozumieme futbalu a sme slepí. Vyzeralo to ako výsmech všetkým do ksichtu, že on tomu rozumieme a my nie. Reakcia trénera ma zamrzela.

Niektorí hráči prišli s veľkou formou, ale nepotvrdili ju. Súper viac behal, my sme stáli a čakali. Bol to veľmi chabý výkon bez nasadenia a emócií. Naši sa ani nezapotili. Žiaľ, bolo to smiešne divadlo hráčov i trénera.

S manželkou Nikol čakajú po synčekovi Lucovi druhý prírastok do rodiny.
Reprezentant Lukáš Haraslín zažíva v Sparte najkrajšie obdobie kariéry: Za formu vďačím pohode v rodine Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});