Kapitán bronzového tímu z Pekingu Marek Hrivík sa vracia do nároďáku: V repre si chcem napraviť chuť!

Tohtoročná klubová sezóna nedopadla podľa jeho predstáv a aj preto má chuť si ju ešte predĺžiť v národnom tíme účasťou na májovom šampionáte ...
  • Zdroj: Getty Images

Tohtoročná klubová sezóna nedopadla podľa jeho predstáv a aj preto má chuť si ju ešte predĺžiť v národnom tíme účasťou na májovom šampionáte v lotyšskej Rige.

FOTOGALÉRIA: Marek Hrívik

Reč je o útočníkovi švédskeho Leksandu Marekovi Hrivíkovi (31), ktorý sa po vyše roku vracia do hokejovej reprezentácie. Naposledy totiž štartoval na februárových zimných hrách v Pekingu 2022, kde ako kapitán doviedol Slovensko k historickým bronzovým medailám.

Skúsený útočník Marek Hrivík sa v týchto dňoch už nachádza na Slovensku, keďže jeho švédsky klub Leksand nepostúpil v predkole play-off do štvrťfinále. „Samozrejme, že v klube i medzi fanúšikmi zavládlo sklamanie. Naším cieľom bolo bojovať o titul, ale, žiaľ, nezvládli sme to a sezóna sa pre nás predčasne skončila,“ povedal na úvod pre Nový Čas Hrivík, ktorý za Leksand odohral v základnej časti iba 23 duelov a v play-off pridal ďalšie tri.

„Pre daňové povinnosti som začal v klube až v októbri a navyše koncom novembra som si zranil slabiny. Tieto patálie sa v januári zase obnovili, takže som mal dlhý herný výpadok,“ pokračoval Marek, ktorý si chce aj preto predĺžiť, a najmä napraviť hokejovú chuť v reprezentácii. „Presne tak, mám veľkú chuť do hokeja a teším sa, že po vyše roku budem opäť s chalanmi v národnom mužstve. Potrebujem sa po dlhšom hernom výpadku dostať do herného tempa.“

Kapitán bronzových hrdinov z vlaňajšej olympiády v Pekingu verí, že sa môže v záverečnej príprave na májové majstrovstvá sveta opäť poskladať skvelá partia. „Presne tak, chalani v Európe i v zámorí hrajú dobre, takže máme veľký potenciál opäť zložiť skvelý tím, ktorý môže niečo dosiahnuť,“ vyjadril sa Marek, ktorý v lotyšskej Rige štartoval pred dvomi rokmi na MS.

„Vtedy bol však turnaj dosť obmedzený pre covidové opatrenia. Takže teraz bude šampionát určite lepší,“ dodal Hrivík, ktorý je už zo zdravotnej stránky stopercentne fit.

FANDÍ VLKOM

Odchovanec žilinského hokeja pozorne sleduje aj play-off prvej ligy, v ktorej tím žilinských Vlkov bojuje tretí rok po sebe o návrat do extraligy. „Osobne som ešte na zápasoch nebol, ale držím chalanom palce, aby sa im konečne podarilo postúpiť späť do extraligy,“ zaželal si Hrivík.

Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
Na čo Slafkovský v NHL doplatil? TOTO výrazne podcenil! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});