Prečo chutilo 66. víťazstvo v SP Nórovi Kläbovi inak? Stretnutie po dlhých rokoch!

Víťazstvá berie ako samozrejmosť. Veď je aktuálne najlepším bežcom na lyžiach! Nór Johannes Hosflot Kläbo však v utorok niečo nevídané! ...
  • Zdroj: TASR/AP

Víťazstvá berie ako samozrejmosť. Veď je aktuálne najlepším bežcom na lyžiach! Nór Johannes Hosflot Kläbo však v utorok niečo nevídané! V poradí 66. triumf vo Svetovom pohári si totiž pripísal v Talline, rodnom meste svojho starého otca!

FOTOGALÉRIA: Johannes Hosflot Kläbo

„Cítim sa ako tu ako doma,“ priznal v cieli šprintu, ktorý hostila estónska metropola.

„Táto tallinská kapitola Svetového pohára pre mňa znamenala viac než tie ostatné... A to preto, že môj starý otec žije tu v Talline, takže som tu chcel ísť naozaj rýchlo a naozaj vyhrať, keďže dedo bol pri tom. Videl som ho opäť po siedmich rokoch a to vo mne vyvolalo pocit výnimočnosti,“ povedal nórsky sympaťák v cieli a priznal, že dedo bol aj pri jeho prvom triumfe v SP v Otepää.

Johannes vyhral aj keď tentoraz nemal najlepší kvalifikačný čas. Lepší ako on bol od štvrťfinále Francúz Chavanat, ale vo finále do Johannes všetkým ukázal. 

Síce nevyštartoval najlepšie, ale v závere pridal tak, že do cieľa prišiel 2,62 sekundy pred Chavanatom. „Mestské šprinty sú vždy veľmi náročné, najmä so všetkými tými divákmi pri trati... Bolo to ťažké finále, ale vyhrať som chcem veľmi!“

Johannes Hosflot Kläbo už v predstihu získal veľký glóbus za prvenstvo v celkovom poradí SP v behu na lyžiach. V bielej stope kraľuje aj v šprinte, v ktorom v tomto ročníku vyhral deväť z dvanástich pretekov a v zápoleniach voľnou technikou prehral iba raz.

Mikaela Shiffrinová minulý týždeň prepísala históriu.
Shiffrinová očarila v televíznej šou: Svaly ako amazonka, úsmev ako bohyňa! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});