Nepoučiteľní Argentínčania opäť vystrájali: Vytiahli vulgárne gesto a ponížili Brazíliu

Futbalisti Argentíny oslávili triumf z vlaňajších MS víťazstvom 2:0 v prípravnom zápase s Panamou. Duel sa odohral na vypredanom štadióne ...

Futbalisti Argentíny oslávili triumf z vlaňajších MS víťazstvom 2:0 v prípravnom zápase s Panamou. Duel sa odohral na vypredanom štadióne Monumental v hlavnom meste Buenos Aires. Oslavy titulu sa opäť neobišli bez škandálov.

Fotogaléria

Domáci v zápase výrazne dominovali, nad súperom mali prevahu v držaní lopty (74:26) i počte striel (26:2), no skóre otvorili až v 78. minúte. Po priamom kope Lionela Messiho sa strelou k žrdi presadil 21-ročný Thiago Almada, ktorý zaznamenal vôbec prvý gól v drese národného tímu. Na konečných 2:0 upravil v 89. minúte Messi.

Krátko po zápase zavládli na štadióne bujaré oslavy s majstrami sveta. Opäť sa to nezaobišlo bez kontroverzií.

Emiliano Martinez, brankár Argentíny, sa negatívne preslávil vlani počas MS v Katare. Pri preberaní ceny pre najlepšieho brankára zapózoval so Zlatou rukavicou neslušným gestom, keď si rukavicu priložil pred svoj rozkrok. „Spravil som to preto, lebo ma Francúzi vypískali,“ vysvetlil vtedy v rozhovore pre RMC Sport.

Argentínčan sa stal terčom kritiky. Neskôr svoj skutok ľutoval. „Bola to hlúposť. Toto je jediná vec na MS, na ktorú nie som hrdý,“ povedal vo februári pre ESPN.  

Situácia sa ale zopakovala po stretnutí s Panamou. Skupina hráčov okolo Martineza počas osláv na štadióne Monumental obscénne gesto zopakovala. Futbalisti pózovali s úškrnom v tvári a replikou pohára MS v rozkroku pred objektívmi fotografov.

Nebol to jediný incident Argentínčanov počas štvrtkového večera. Lautaro Martinez, útočník Interu Miláno, sa rozhodol ponížiť odvekých rivalov, keď požiadal fanúšikov o minútu ticha pre Brazílčanov.

 V Argentíne panuje od zisku tretej trofeje majstrov sveta futbalová atmosféra. Tú predošlú sa "Albicelestes" podarilo vybojovať ešte v roku 1986 v ére legendárneho Diega Maradonu. O vstupenky na duel s Panamou prejavilo záujem 1,5 milióna ľudí, lístky sa vypredali v priebehu dvoch hodín.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});