Rekordér Ronaldo ukázal, že to stále vie: Exportný gól z priameho kopu!

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (38) zbieral v reprezentačnom drese ďalšie rekordy. Pripomenul sa aj ako chladnokrvný strelec, ...

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (38) zbieral v reprezentačnom drese ďalšie rekordy. Pripomenul sa aj ako chladnokrvný strelec, keď vsietil nádherný gól z priameho kopu. Ďalší pridal z penalty.

Fotogaléria

Debutant na lavičke Portugalska Roberto Martínez vyzdvihol hviezdneho kapitána Cristiana Ronalda, ktorý stanovil 197. štartom v národnom tíme nový rekord a navyše pomohol k víťazstvu nad Lichtenštajnskom dvoma gólmi.

„Začal sa nový kvalifikačný cyklus, je dôležité, aby každý ukázal chuť a odhodlanie reprezentovať. To sa Cristianovi podarilo. Má obrovské skúsenosti, ktoré ešte využijeme," chválil Martínez v televíznom rozhovore.

O Ronaldovej budúcnosti v národnom tíme sa špekulovalo od konca majstrovstiev sveta v Katare, kde Portugalsko vypadlo vo štvrťfinále s Marokom. Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty nastupoval v play off len z lavičky.

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Calzona bol po remíze spokojný! Bývalí hráči nechápali o čom to točí Zobraziť článok

Martínez, ktorý po MS nahradil Fernanda Santosa, ale dlhoročného kapitána vrátil proti Lichtenštajnsku do zostavy a Ronaldo sa mu odvďačil gólom z penalty a z priameho kopu. Ten si zaslúži obzvlášť pozornosť, pretože to bola utešená rana, ktorá zapadla do bránky bezmocného brankára Lichtenštajnska.

Cristiano v reprezentačnom drese nasúkal už 120 gólov a opäť vylepšil vlastný strelecký rekord. "Je to skvelý pocit, hrať zase za našu reprezentáciu a znovu dávať góly," napísal Ronaldo na instagrame, ktorý sa s 197. štartom v národnom tíme odpútal od Kuvajťana Bádira Mutavu.

Portugalsko odohrá ďalší zápas v „slovenskej“ J-skupine v nedeľu proti Luxembursku.

Ronaldo rekordný večer okorenil dvoma gólmi.
Ronaldo lámal reprezentačné rekordy, nadchádzajúci súper Slovákov suverénny Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});