Messi strelil 800. gól: Vyšperkoval oslavy v Argentíne po zlate z MS

Jubilejným 800. gólom v kariére spečatil Lionel Messi (35) víťazstvo argentínskych futbalistov v prvom zápase po decembrovom triumfe ...
  • Zdroj: SITA/AP

Jubilejným 800. gólom v kariére spečatil Lionel Messi (35) víťazstvo argentínskych futbalistov v prvom zápase po decembrovom triumfe na majstrovstvách sveta v Katare.

FOTOGALÉRIA: Lionel Messi

Na vypredanom štadióne Monumental v Buenos Aires poistil výhru 2:0 v prípravnom stretnutí nad futbalistami Panamy.

Na stretnutie chcelo prísť až milión a pol fanúšikov, ale vstupeniek do predaja išlo iba 63-tisíc. Duel bol okamžite vypredaný, aj keď ceny lístkov vyvolali v krajine zmietanej hospodárskou krízou kritiku. Zvyšných 20.000 miest obsadili držitelia voľných vstupeniek.

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Calzona bol po remíze spokojný! Bývalí hráči nechápali o čom to točí Zobraziť článok

A Messi v slávnostnej atmosfére preukázal svoju extratriedu. Sedemnásobný víťaz ankety FIFA o najlepšieho futbalistu roka pomohol prelomiť bezgólový stav v 78. minúte. Priamym kopom trafil spojnicu brezna a tyče a odrazený gólman poslal do siete Thiago Almada. O desať minút neskôr kanonier Paríž St. Germain z ďalšieho priameho kopu výhru spečatil.

"Vždy som o tomto okamihu sníval, osláviť s vami v rodnej Argentíne tú najväčšiu vec a tou je majstrovstvá sveta. Užime si to, lebo sme na tú tretiu hviezdu čakali dlho," povedal Messi pri slávnostnom ceremoniáli 95 dní po triumfe v Katare po penaltovom rozstrele vo finále s Francúzskom. Na tretie zlato z MS čakala Argentína 36 rokov.

Messimu chýba jediný gól na dovŕšenie stovky v reprezentačnom drese. Jubileum môže osláviť už v utorok v Santiagu del Estero, kde majstri sveta privítajú Curacao.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});