Calzona bol po remíze spokojný! Bývalí hráči nechápali o čom to točí

Na víťazstvo stále čaká. Taliansky tréner Francesco Calzona (54) viedol vo štvrtok v Trnave slovenskú futbalovú reprezentáciu v piatom ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Na víťazstvo stále čaká. Taliansky tréner Francesco Calzona (54) viedol vo štvrtok v Trnave slovenskú futbalovú reprezentáciu v piatom zápase. No ani proti Luxembursku sa so svojimi zverencami netešil z prvého víťazstva.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Luxembursko

Slováci po nepresvedčivom výkone na domácej pôde iba remizovali v úvodnom zápase kvalifikácie o postup na EURO 2024 s 92. tímom rebríčka FIFA.

"Hrali sme proti ťažkému súperovi. Chlapcom som povedal, že dali do toho všetko, ideme správnou cestou. Mali sme päť príležitostí na gól, súper iba dve, takže z tohto pohľadu som spokojný,“ preložil po zápase pre televíziu Sport 1 tlmočník slová trénera Calzonu.

Na snímke zľava brankár Luxemburska Anthony Moris, stredopoliar Luxemburska Leandro Barreiro a útočník Slovenska Tomáš Suslov.
Utrápený vstup Slovákov do kvalifikácie: Proti Luxembursku neskórovali Zobraziť článok

"Vedeli sme, že to nebude jednoduchý zápas. Majú dobrých hráčov. Výsledok je spravodlivý. Nevidím dôvod na veľký negativizmus. Som spokojný s pokrokom, aký sme doteraz spravili. Musíme v tom pokračovať. Aj keby sme vyhrali, povedal by som tie isté veci. Jediný rozdiel by bol, že by sme mali o dva body viac," dodal Calzona pred novinármi na tlačovej konferencii.

Jeho hodnotenie v štúdiu Sport 1, ktorá zápas Slovensko – Luxembursko (0:0) vysielala, zaskočilo bývalých slovenských reprezentantov. „Spokojný? Nežartujme. To si asi robí srandu... Zrejme bol na inom zápase. Ak je tréner spokojný s tým, čo sme predviedli, tak klobúk dole. V takom prípade je potrebné mu zagratulovať k bodu a ideme ďalej. Garantujem vám, že keby tu bol iný, slovenský tréner, tak po tomto zápase by skončil,“ povedal pre Sport 1 bývalý slovenský reprezentačný brankár Ján Mucha.

Na snímke hráči Slovenska.
Kvalifikácia o postup na EURO 2024: Slovensko – Luxembusko ONLINE Zobraziť článok

Slová o spokojnosti zaskočili aj bývalého skvelého útočníka Szilárda Németha: „Keby som bol tréner, tak po takomto výkone by som určite nebol spokojný,“ povedal Németh v štúdiu Sport 1.

Na sociálnej sieti sa vyjadril k slovám talianskeho trénera aj bývalý reprezentačný kapitán Martin Škrtel. "To vážne? Ja len dúfam, že ten prekladateľ to zle preložil, inak je to horšie, ako so si myslel," napísal na instagrame Škrtel.

Na túto tvrdú kritiku reagoval Calzona stručne: "Tak to potom znamená, že futbalu nerozumiem."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});