Obhajca titulu môže senzačne ukončiť sezónu: Michalovce majú Slovan na lopate

Majú nôž na krku! Hokejový Slovan síce vstúpil do štvrťfinálovej série proti Michalovciam domácim triumfom 5:2, ale následne prehral ...
  • Zdroj: TASR

Majú nôž na krku! Hokejový Slovan síce vstúpil do štvrťfinálovej série proti Michalovciam domácim triumfom 5:2, ale následne prehral tri zápasy za sebou.

FOTOGALÉRIA: Slovan - Michalovce

Obhajca vlaňajšieho titulu je tak na pokraji vypadnutia. Ak chcú belasí blamáži zabrániť, tak musia už dnes o 18.00 h (PP Sport 2) bezpodmienečne vyhrať a odvrátiť prvý mečbal východniarov. 

Slovanistom sa naposledy nepodarilo v extralige postúpiť medzi štvoricu najlepších v sezóne 2010/2011, keď prehrali v sérii s Trenčínom 3:4. Tím okolo kapitána Michala Sersena si veľmi dobre uvedomuje, že si ďalšie zakopnutie proti Michalovciam nemôže dovoliť.

„Všetci vieme, že sme v ťažkej, ale nie neriešiteľnej situácii. Musíme zabrať a vyhrať najbližší domáci duel, aby sme sa vrátili späť do Michaloviec,“ povedal na úvod pre Nový Čas Sersen.

Belasí zlyhali v posledných troch dueloch najmä v koncovke, keď strelili iba päť gólov. „Je to tak, musíme byť efektívnejší. Šance si dokážeme vytvoriť, ale buď trafíme žŕdky, alebo ich nepremeníme. A verím, že sa k nám prikloní aj viac športového šťastia, ktoré nás doposiaľ obchádzalo,“ dodal Sersen.

Hokejisti Michaloviec sa tešia po strelení gólu do siete Slovana.
Štatistika zatiaľ vychádza, rysuje sa senzácia: Slovan je na pokraji vypadnutia Zobraziť článok

Michalovce určite takýto vývoj série neočakávali, preto na dnešný piaty súboj, v ktorom majú prvý postupový mečbal, pricestovali v predstihu už včera.

„Určite sme nečakali, že budeme viesť 3:1, ale hráme naozaj dobre a tešíme sa z toho. Ešte však nie je koniec, musíme urobiť posledný krok a radi by sme o postupe rozhodli už v Bratislave. Vieme, že nás čaká ďalší ťažký zápas, ale veríme si,“ reagoval pre náš denník útočník Michaloviec Dávid Buc.

Poškodený bus

Svetlica fanúšikov Michaloviec poškodila ľavé predné koleso klubového autobusu Slovana pred štvrtkovým štvrtým štvrťfinálovým súbojom. Hráči belasých si tak museli na dopoludňajší predzápasový tréning urobiť pešiu prechádzku na zimný štadión.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});